x

Perez: Idemo na sve ili ništa u ove zadnje dvije utrke sezone

Serhio Perez kaže da će Red Bull ići "na sve ili ništa" u zadnje dvije utrke sezone kako bi pobijedili Mercedes u borbi za vozački i konstruktorski naslov.

Red Bull je smanjio zaostatak za Mercedesom u poretku konstruktora na samo pet bodova dvije utrke prije kraja sezone. Perez je završio u top četiri na posljednjih pet utrka, te je u tri od tih pet utrka završavao na pobjedničkom postolju, što je pomoglo Red Bullovim šansama da osvoje konstruktorski naslov.

"Bodovi koje smo osvojili u Kataru i koje smo osvojili u zadnje tri utrke su bili jako važni za konstruktorski naslov. Uspjeli smo smanjiti zaostatak za Mercedesom i sada je vrijeme da idemo na sve ili ništa. Nemamo šta izgubiti i dat ćemo sve od sebe. Ako uspijemo savršeno izvesti ove zadnje dvije utrke kao tim, siguran sam da ćemo onda osvojiti naslov", rekao je Perez.


Mercedes na narednu utrku prvenstva koja se vozi na novoj uličnoj stazi u Džedi odlazi kao favorit, ali Perez kaže da će staza biti nepoznanica za sve ekipe i da će slobodni treninzi biti od velikog značaja.

"Čini se da je staza jako brza, tako da sam uzbuđen da izađem na stazu i vidim ponašanje bolida. Mislim da nikada nisam vozio na tako brzoj stazi koja ima toliko brzih zavoja, tako da mislim da će ovo biti jedinstven izazov. Svi su u istoj poziciji, niko nije imao priliku da se utrkuje tamo, tako da će treninzi biti jako važni", dodao je Perez.


Predivđa se da će se 79 odsto kruga voziti punim gasom. Staza se sastoji od puno zavoja, ali će snaga motora i aero konfiguracija sa manje downforcea biti ključni za dobro vrijeme kruga.


(F1Racing.BIH)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.