x

Pet destinacija idealnih za solo putovanje

Iako smo se svi znatno opustili, pandemija virusa korona i dalje traje. A kako se u svima nama nalazi jedan mali crv koji nam ne da mira, donosimo vam pet odredišta na koja bi valjalo otputovati čak i bez društva.

Lisabon

Riječ je o sjajnom gradu u kojem se savršeno nadopunjavaju historijski centar, čudesne plaže i duh grada. Rado ćete čuti na gradskim ulicama, a svakako razmotrite i jednodnevni izlet do grada Kaškaiša, kao i čudesne Sintre. Također, Lisabon spada i među jeftinije glavne zapadnoevropske gradove.

Island

Svi vakcinisani bez problema mogu na ostrvo na sjeveru Europe. Naravno, možete i u protivnom, samo vam je tad potreban negativan test. Zemlja je čudesna, pa ako ste za gledanje kitova, razgledavanje gejzira, kupanje na neobičnim mjestima ili jednostavno odmor duše i tijela, kupite kartu i slobodno idite bez saputnika.


Merida

Iako je riječ o prilično udaljenom gradu, s obzirom na to da se nalazi u Meksiku, svakako se isplati posjetiti ga. Naime, grad se ponosi bogatim majskim i kolonijalnim naslijeđem, što se očituje kroz mnogo raznih boja, ali i mnoštvo crkvi. Nije skup, a odaje i utisak sigurnosti, pa su se u blizini smjestile i neke poznate destinacije majske kulture, kao što je Čičen Ica.

Toronto

Kad razmišljamo o Sjevernoj Americi, obično nam na pamet pada Njujork ili Los Anđeles, ali odlazak u Toronto i više se nego isplati. Riječ je o jednom od kulturno najraznolikijih gradova svijeta i ako želite da probate jela od Aljaske do Australije, na pravom ste mjestu. Naravno, tu je još i mnoštvo galerija, muzeja i raznih atrakcija, tako da vam samom sigurno neće biti dosadno.


Istanbul

Poznat po nevjerovatnoj kulturi i gastronomiji, ovaj grad je u najmanju ruku impresivan. Još kad dodate da prema neslužbenim podatcima ovdje stanuje 20 miliona ljudi, možete samo reći wow. Isplati se odsjesti u nekom od Airbnb-ja, ali i hoteli, a posebno hosteli su i više nego povoljni, tako da ako ste u potrazi za društvom, odsjednite u jednom od njih, piše B92. 


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.