x

Pet osvojenih medalja na takmičenju u Sarajevu

Plivački klub “Bosna” iz Sarajeva je ove subote organizovao VII Međunarodni plivački miting pod nazivom “Bosna PICCOLO CUP 2021”. Na mitingu je učestvovalo 365 plivača u konkurenciji 24 kluba iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Trinaest plivača je predstavljalo naš Klub, a to su bili Danis Suljić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić, Sara Tipura, Hamza Tipura, Esad Buzaljko i Abdullah Marić. Zacrtani cilj pred ovo takmičenje je bio pomjeranje granica ličnih rekorda plivača te kvalitetno plivanje, u čemu je kompletna ekipa uspjela. U veoma jakoj konkurenciji osvojeno je pet medalja, od čega su dvije srebrne i tri bronzane.

Seriju dobrih rezultata i plasmana na takmičenjima u zadnjih mjesec dana nastavila je Ajna Talić (2012). Od četiri discipline koje je plivala, na tri je osvojila medalju. Dvije srebrne medalje osvojila je u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara leđno, dok je na 50 metara delfin bila treća osvojivši bronzanu medalju. Ajna je u ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji zauzela odlično drugo mjesto!

Dvjema bronzanim medaljama okitila se sjajna Danja Alikalfić (2011). U disciplinama koje najviše voli, 50 metara prsno i 50 metara delfin, bila je treća što je dobar rezultat uzimajući u obzir da se radilo o veoma jakoj konkurenciji.

Ovo takmičenje je poslužilo kao jako dobra provjera forme pred naredne izazove. Ispunjen zacrtani cilj rezultat je kvalitetnog rada i discipline naših najmlađih članova. Ekipa, bravo!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.