x

Pet stvari koje ne smiješ trpiti u vezi

Veza je puna kompromisa, a ako želiš da dobro funkcionira, jasno je da ćeš tu i tamo morati popustiti. Ipak, oko nekih stvari se jednostavno ne popušta. 

Ako toleriraš ove stvari u vezi, ne piše ti se dobro.

Pretjerana kontrola

Neki su ljudi ležerni po pitanju kontroliranja partnera pa pored njih možeš ostaviti mobitel i biti siguran da ti ga neće ni taknuti.

Ipak, ima i puno onih koji čekaju svaki slobodan trenutak da pronjuškaju inbox svoje bolje polovice.

Ako si u vezi s nekim ko je toliko opsjednut kontrolom da ti njuška po mobitelu i zahtijeva od tebe da mu javljaš s kim si i gdje si u svakom trenutku, definitivno si loše odabrala.

Ljubomora

U malim dozama može funkcionirati kao dokaz ljubavi, ali često nesvjesno prelazimo granicu i iz slatke ljubomore postajemo opsjednuti luđaci.

Veza u kojoj si toliko ne vjerujete da je svaka svađa uzrokovana ljubomorom definitivno nije zdrava veza.

Želja za promjenom

Neizbježno je da ćemo se u vezi barem malo promijeniti, ali ako si u vezi s nekim ko te želi potpuno redefinirati kako bi mu savršeno odgovarala, velike su šanse da ćeš na kraju izgubiti i momka koji to pokušava, ali i sebe.

Ako te neko ne može prihvatiti onakvu kakva jesi, možda niste dobar par.

Neravnoteža u kućanskim poslovima

Niko nije baš pretjerano lud za pospremanjem, i normalno je da se u vezi dogovorite i podijelite zaduženja na način da svako bude podjednako (ne)zadovoljan. Ako si u vezi u kojoj se osjećaš kao služavka, na žalost nećeš moći promijeniti dečka - ali možeš ga zamijeniti.

Laži

Slatke male laži su sasvim ok, ali ako si u vezi s nekim ko stalno mulja i izbjegava istinu, riješi ga se što prije jer te čeka mučna veza puna stresa.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.