x

Pet tajni Margot Robbie za dobar izgled

Australijskoj glumici Margot Robbie već sada, na samom početku karijere, holivudski kritičari predviđaju blistavu budućnost. Svoj uspjeh osim ogromnom talentu, duguje i prelijepom izgledu, divnoj koži i blistavo bijelom osmehu. Za kratko vreme postala je sek. simbol američke filmske industrije, a nenje fotografije djevojke često nose u ordinacije plastičnih hirurga širom svijeta želeći lice poput njenog.

Šta ona radi, kako održava vitku figuru, šta jede a šta ne, otkrila je kroz pet pravila kojih se pridržava već nekoliko godina.

#1 Rijetko doručkuje

Margot kaže da, zbog užurbanog rasporeda, rijetko ima vremena za doručak, a prvi ozbiljan obrok za nju je ručak. Trener zvezde David Higgins savjetuje ovu metodu za one koji žele ubrzano da izgube kilograme, a kao primjer navodi Claudiju Schiffer i Naomi Campbell – oba supermodela ne doručkuju već prednost daju bogatoj večeri.

Prije podne, Margot pije veliki smoothie i ima dva omiljena recepta: sa kupusom i jabukom, ili sa zobenim mlijekom, malinama i kupinama.

“Sve je vrlo jednostavno, umjesto doručka vaše tijelo troši energiju koju ste uskladištili, čime ubrzavate metabolizam”, kaže trener David Higins

#2 Zabranjeni proizvodi

Ako prelijepa australijanka sebi dozvoli odstupanja i s vremena na vrijeme pojede omiljeni kroasan ili kolačić, u naredna tri dana moraće da jede štapiće i salatu od mrkve.

“Volim pivo, burgere i pomfrit, ali ako ovo jedem često, tijelo će mi izgledati gore. Zbog toga u svemu mora da postoji ravnoteža. Poslije brze hrane, imam nekoliko dana posta”, izjavila je glumica.

#3 Omiljeno jelo

Margot ima svoje omiljeno jelo – to je pečena piletina u limunovom soku – najčešće voli takvu večeru. Kao prilog, zvijezda bira salatu od slatkog paradajza i krastavaca, začinjenu maslinovim uljem.


#4 Vježbe kojih se pridržava

Osnova svih vježbi Margot su kardio opterećenja – glumica voli da trči, surfuje, a voli i boks što praktikuje nekoliko puta sedmično. Njen trener je siguran da zahvaljujući boksu ima tako elegantnu i fit figuru. Osim opterećenja i boksa ona posvećuje puno vremena treninzima mišića zadnjice.

#5 Ukusna večera za kraj dana

Poslije napornog dana i puno treniranja, snimanja filmova i sastanaka sa agentima, Margot sebi dozvoli vrlo ukusnu i zdravu večeru. Glumica i njen suprug najčešće spremaju odreske od tune uz šta im je prilog pečeni krompir.

“Ponekad kada jedem morsku hranu sebi dozvolim čašu bijelog vina ili rozea za večeru”, izjavila je Margot.

Ostaje samo da joj vjerujete i da, ako želite vitku figuru i savršen ten, slijedite ova pravila.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.