x

Za prijateljske mečeve

Petev objavio spisak igrača: Nema Džeke i Pjanića, Višća se oprostio, nekoliko novih lica

Selektor A reprezentacije BiH Ivaylo Petev objavio je danas spisak igrača na koje će računati u predstojećim mečevima.

Petev je novinarima u zgradi NS/FS BiH u Sarajevu izdiktirao imena igrača koje je pozvao za prijateljske duele s Crnom Gorom i Danskom.

Edin Džeko i Miralem Pjanić nisu na spisku jer su dobili odmor, dok se Edin Višća oprostio od reprezentacije BiH. Novo lice na spisku je Adi Nalić, koji u Švedskoj igra za Malmo.

Spisak igrača:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić.

Napad: Miroslav Stevanović, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.


Duel protiv Crne Gore na programu je 2. juna na Grbavici, dok se meč protiv Danske igra četiri dana kasnije na stadionu Brondby.

"Rezultat je najbitniji, sve je bolje kada imate dobre rezultate. Nema tu prijateljskih utakmica, rezultat je bitan, ali naravno važno je i uigravanje ekipe za budućnost", rekao je Petev na press konferenciji te je istakao da će svi igrači dobiti priliku da pokažu koliko mogu i sami će imati mogućnost da se izbore za svoje mjesto u reprezentaciji.

Odmor za najbolje bh. igrače: "Džeki i Pjaniću sam dao odmor, na spisku nije Višća koji me obavijestio da se želi oprostiti i da ne može dati sto posto ekipi“, prve su riječi selektora Peteva.

Na spisku je i Adi Nalić, novo ime, ali jako kvalitetan nogometaš koji nastupa za švedski Malmo.

“Gledao sam ga ranije, ima potencijala, svi na spisku imaju potencijala. Svidio mi se, iskoristit ću priliku da mu dam šansu, kao i drugima. To je naša budućnost“.

Čekaju nas dva rivala, termin je neugodan, većina prvenstava će biti završena.


“Ovo je najteži period, reprezentacija je reprezentacija, a ja ne dijelim utakmice na prijateljske i kvalifikacije. Kad igraš za reprezentaciju, nema veze da li je prijateljska ili ne. Ko god dobije šansu mora dati maksimum“.

Dodao je da prati veliki broj igrač.

“Ne mogu pozvati 50 igrača. Pratim ih puno. Nadam se da ćemo odraditi dobre pripreme i da svaki igrač pokaže potencijal koji je pokazao u klubu“.

Novinari su pitali i za Asmira Begovića koji sjajno brani u Engleskoj.

“Ovi koji su ovdje i koji nisu imaju otvorena vrata za reprezentaciju. Sada je odluka ovakva, a u budućnosti je sve moguće. Želim vidjeti da napreduju“.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.