x

Zenica

Peti rođendan zeničkog Filigrana! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Gradsko umjetničko društvo Filigran iz Zenice proslavilo je peti rođendan. Priredili su za svoje članove i prijatelje zabavno veče za pamćenje u zeničkom hotelu Dom penzionera.

Prvi nastup

U sklopu višesatnog programa, osim folklornog ansambla GUD-a Filigran i Narodnog orkestra Filigran, predstavili su se vokalni solisti Mirsada Mekić, Omer Kadrić, Šefik Mujezinović, Dževad Mustafić i Hanah Žerić te harmonikaš Nail Kačar.

Nastupili su i Dječiji folklorni ansambl i Folklorni ansambl sastavljen od najmlađih i njihovih majki koje su nastupile zasebno. Publici se predstavila i Filigran A postava, kao i članovi Srednje muzičke škole koji će nastupati naredne godine na Prvoj harmonici Zeničko-dobojskog kantona. Voditelj programa bio je Enver Šadinlija. 


- Našim mladim članovima bio je ovo prvi nastup. Svoj prvi nastup imale su i majke te djeca. Naravno, tu je bila i naša A ekipa. Sa svima je koreografiju radila Hanah Žerić. Rođendanu su tu prisustvovali i naši gosti iz KUD-a Željezara Zenica, KUD-a “Ibrahim Perviz” Zenica i KUD-a Plamen Pehare i prijatelji iz BZK-a Preporod iz Busovače i Udruženja estradnih izvođača ZDK-a. Bila je ovo prilika i da zahvalimo svima koji pomažu rad Društva, poput Instituta za zdravlje i kontrolu hrane, HKD-u Napredak Zenica, koji nam je ustupio prostor za rad, Jasminu Beganoviću i Indiri Heganović iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a, ali i onima koji su ostavili trag u kulturno-umjetničkom amaterizmu u Zenici. Posthumno nagradu Filigranski pečat dobili su: Drago Kozomarić, dugogodišnji koreograf, Ibrahim Redžić, Vahid Husić i klarinetista Salih Nadžaković Doktorče, legenda Zenice, kazao je Melih Karan, rukovodilac GUD-a Filigran.


Filigranski pečat za dugogodišnji rad u kulturno-umjetničkom amaterizmu u Zenici dobili su i oni koji su još aktivni: Dževad Mustafić, Enver Imamović Šerbo, Nail Kačar, Fikret Terzić, Rusmin Valjevac, Osman Ćosanović, Mukadesa Kovačević, Mirsada Mekić i Šefik Mujezinović. Zahvalnice zato što stalno pomažu rad Filigrana dobili su: Haris Žerić, Ferida Heco, Dražen Čolić, Haris Muminagić i Muhamed Delić.

Narodno blago

Enver Šadinlija, popularni voditelj, objasnio je da se uvjerio kroz godine saradnje koliko Melih Karan ulaže sebe u to što radi, te da ima respekt prema tome.

- Društvo vode zaljubljenici u umjetnost sa dugim stažom i iskustvom u brojnim uspješnim ansamblima, a predsjednik Melih Karan je priča za sebe. Cijeli je svoj život u osmišljavanju ideja kako se ljubav prema igri i pjesmi, ljepoti narodnog blaga može pretočiti u programe poput ovog, u kojima uživanje mogu naći sve generacije i učesnika i posjetilaca, rekao je Šadinlija.

Omer Kadrić, sekretar Udruženja estradnih izvođača ZDK-a, istakao je da Filigran odlično radi, da okuplja mlade ljude i da može biti primjer drugima.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / Oslobođenje

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.