x

Peugeot otkrio enterijer novog 3008

Najveći deo table zauzima samostojeći panoramski ekran od 21 inča.

Peugeot je jedan od prvih koji je digitalizovao kokpit i zadržao svoje prethodno rješenje "pogleda preko volana", koje pruža nešto drugačiju ergonomiju u automobilima ovog francuskog proizvođača.

Nova generacija i-Cockpita debitovaće već ove jeseni i to na novom, potpuno električnom 3008. Potom možemo očekivati primjenu i u drugim modelima brenda.

Centralni dio novog sistema je samostojeći panoramski ekran od 21 inča koji kombinuje instrument tablu, head-up displej i ekran osjetljiv na dodir u jednu cjelinu.

Ekran ima oslonac, a LED osvjetljenje u njegovoj osnovi je postavljeno da stvara efekat lebdenja. Sa desne strane su kontrole osjetljive na dodir za kontrolu klime, razna podešavanja i multimedijalni sistem.

Na centralnoj konzoli je još jedan ekran, koji sa 10 prečica za personalizaciju zamenjuje stare komande inspirisane prekidačima aviona.

Mali volan je zadržan. Ima dva kraka, dodatne kontrole osjetljive na dodir sa "taktilnim efektom klika".

Posebno je impresivno rješenje centralne konzole u ​​dva nivoa, gornjem sa komandama i donjem, koji služi kao prostor za odlaganje manjih predmeta.

Komande automatskog mjenjača se nalazi na komandnoj tabli, odmah pored dugmeta za startovanje pogona.

Duh prethodnih generacija vidljiv je u detaljima, ali i u težnjama kompanije ​​da unutrašnjom dekoracijom i samim materijalima pruži vrhunski osjećaj. Čini se da je ovoga puta uspio u tome.

Kada je riječ o spoljašnjosti vozila, Peugeot je do sada otkrio samo detalje "kamuflaže" koju su nosili prototipovi i potvrdio da će to biti SUV, vjerovatno sa naglašenim kupe oblikom.

Očekuje se da će koristiti noviju mehaničku platformu STLA Medium, a novi električni pogon će nuditi domet do 700 km.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.