x

NASLJEDNIK PARTNERA

Peugeot predstavio Rifter: Treći član PSA ekipe koju čine Berlingo i Combo

Nakon što su Citroën i Opel/Vauxhall predstavili svoje praktične višenamjenske nove modele Berlingo i Combo, pridružio im se i Peugeot koji će Rifter nuditi i s pogonom preko obje osovine.

I dok su se u Citroënu i Opelu odlučili da zadrže stare nazive na novoj generaciji svojih višenamjenskih modela Berlingo i Combo, u Peugeotu su poznati naziv Partner zamijenili nazivom Rifter.

I Peugeotov novi model nudit će se s dvije dužine karoserije (4,4 i 4,75 metara), a u kombinaciji s dužom karoserijom stižu dva opciona višestruko podesiva sjedišta u trećem redu koja će se moći sklopiti u pod automobila.

Osnovna zapremina prtljažnika u standardnom Rifteru s pet sjedišta iznosi 775 litara, a u Peugeotu naglašavaju da se zapremina prtljažnog prostora u dužoj karoserijskoj verziji s preklopljenim sjedištima može povećati do čak 4.000 litara.

Peugeot će Rifter ponuditi i u kombinaciji s pogonom preko obje osovine koji je razvijen u saradnji s kompanijom Dangel, a ponuda benzinskih motora zasnovana je na grupacijskom trocilindarskom 1,2-litarskom motoru s turbopunjačem koji će se moći dobiti sa 110 i 130 KS. Prijenos snage u kombinaciji sa 110 KS obavlja se preko ručnog 5-stepenog mjenjača, a uz snažniji benzinac Peugeot nudi 8-stepeni automatski mjenjač.

Jedini dizelski motor u ponudi je 1,5-litarski BlueHDi koji će se nuditi s tri nivoa snage: 75, 100 i 130 KS. Najsnažnija verzija nudit će se u kombinaciji s ručnim 6-stepenim ili automatskim 8-stepenim mjenjačem, a dvije slabije opcije za prijenos snage koristit će ručni 5-stepeni mjenjač.

Na vrhu ponude je bogat paket opreme GT Line s kojim, pored ostalog, stižu i 17-inčne aluminijske felge, a Rifter će publici premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.