x

trijumf plemića

Pezer ušao i pogodio za pobjedu HŠK Zrinjski protiv FK Željezničar

Veliki derbi u 26. kolu Premijer lige BiH odigrali su u Mostaru aktuelni prvak Zrinjski i Željezničar, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Miran uvod u meč vidjeli smo u Mostaru. Nije se ništa naročito dešavalo u početnih 15-ak minuta, a prvi koji je prijetio golu bio je FK Željezničar. Igrala se 19. minuta kada je Mujezinović šutirao, ali pravo u Brkića.

Četiri minute kasnije gosti u novoj akciji. Krpić je uposlio Asima Zeca koji glavom šutira preko gola i propala je još jedna dobra situacija pred golom Zrinjskog.

Bolju igru Željo je umalo naplatio u 34. minuti. Odličnu loptu Rodina prihvata Veselinović, našao se sam pred golmanom Plemića Brkićem, ali mu je čuvar mreže domaćih skinuo zicer.

Zrinjski je zaigrao tek u finišu prvog dijela. Miloš Filipović je istrčao kontru i šutirao pored gola u 42. minuti, a zatim je i Stanić bio u dobroj akciji, ali je Fejzić brzo reagovao i uhvatio je loptu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve šanse poveo u nastavku. Rezervista Semir Pezer, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, pogađa mrežu Fejzića za veliko slavlje i prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, sedam minuta kasnije Kristijan Sanić dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš, pa su Plemići ostali sa deset igrača u ostatku utakmice.

Nakon primljenog pogotka i crvenog kartona domaćih gosti su preuzeli terensku nadmoć. Međutim, napadi Plavih sa Grbavice su bili itekako jalovi i nije bilo one prave šanse, iako su gosti često šutirali prema golu.

Blaž Slišković je naravno zatvorio utakmicu. Pokušao je sve kako bi odbranio stečenu prednost, a u tome je na kraju i uspio. Ostalo je 1:0 za domaće i Plemići nastavljaju potjeru za Sarajevom u borbi za titulu.

Željezničar je nastavio seriju poraza, izgubili su drugi derbi zaredom i na Grbavici ponovo vlada veoma teška situacija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.