x

Zenica

Pijanista Bartolomej Stanković održao koncert u BNP!

Udruženje muzičkih pedagoga ZDK, Bosansko narodno pozorište Zenica i Kamerni simfonijski orkestar Zenica, organizatori su koncerta pijanističke zvijezde Bartolomeja Stankovića u zeničkom pozorištu.

“Kamerni simfonijski orkestar planirao je koncertom sa Bartolomejom Stankovićem nastupiti na ovogodišnjem “Zeničkom proljeću” koje nije održano zbog epidemije koronavirusa. Ovaj vrsni pijanista i profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, nije odustao od obećanja da će ove godine ipak nastupiti u Zenici. Večeras će sa Kamernim simfonijskom orkestrom Zenica ozvaničiti početak koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta”, kaže nam Ahmo Muharemović, direktor Kamernog simfonijskog orkestra i mješovitog hora. On podsjeća da je Bartolomej izniman umjetnik iza koga su zapaženi koncerti u Beču, Zagrebu i Rijeci.


Ovu godinu, obilježenu brojnim restrikcijama zbog epidemije Covid-19 virusa, Kamerni simfonijski orkestar preživljava svojom sposobnošću prilagođavanja i nastupima u formatu od dueta do noneta. Imali su tako koncert za Dan ZDK i na otvorenju “Studentskog ljeta” u Maglaju. Ne odustaju od svoje strateške zamisli da postanu organizaciona jedinica Bosanskog narodnog pozorišta.

Do kraja godine, Kamerni simfonijski orkestar planira održati svečanu akademiju i tradicionalni novogodišnji koncert. U kom prostoru će se to desiti i sa kojim brojem posjetilaca, ne zna se i zavisi od epidemiološke situacije.

.

.

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.