x

KORISNO

Piling od šećera i ulja jojobe njeguje tjeme

Neophodan je kako bi se uklonio višak sebuma i prljavštine koju običnim pranjem kose ne možemo ukloniti

Piling se koristi u cilju uklanjanja mrtvih ćelija s kože. Postoje razni tipovi pilinga za kožu lica i tijela, ali u ovom procesu detoksa i tretmana ljepote važno je da ne zaboravite i na skalp.

Višak sebuma

Piling koji njeguje kožu glave neophodan je kako bi se uklonio višak sebuma i prljavštine koju običnim pranjem kose ne možemo da uklonimo, a istovremeno regeneriraju kožu i stimuliraju brži rast kose poboljšavajući cirkulaciju.

Mnogi stručnjaci za njegu kose reći će da na zdravlje i ljepotu kose značajno utječe i njega kože glave. Frizerka Džena Pitoko, koja radi u salonu u Njujorku, preporučuje svojim klijentima prirodni piling koji se lako priprema kod kuće sa samo 4 sastojka. Koristi šećer kao osnovu za piling, a sastojak koji hrani korijen jeste ulje jojobe.

Pozitivni efekti

Frizerka dodaje još dva važna sastojka jabukovo sirće i ulje čajevca, oba poznata po svojim pozitivnim efektima na zdravlje kože glave. Prirodna kiselina u sirćetu pomaže u balansiranju mikrobioma na koži glave i zatvara kutikulu kose, dajući joj poseban sjaj.

Ulje čajevca pomaže u borbi protiv peruti i podstiče brži rast kose.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.