x

Piling zbog kojeg će se kosa manje mastiti

Postoje dva tipa kose masna i suhe.

Žene odnosno muškarci čije se tjeme više masti primorani su svoju kosu prati češće nego ostali.

Ipak, svi smo svjesni da nije zdravo ni dobro, za kosu, prati je vrlo često, a posebno ne svakodnevno.

Stručnjaci kažu kako je, kosu, idealno prati svaka tri dana odnosno dva puta sedmično.

Puno stvari može uticati na zamašćivanje vlasišta. Tako je, na primjer, vrlo bitno da kosu ne dirate prečesto i da vam ruke nisu u kosi cijelo vrijeme.

Budući da se beauty svijet u 2020. godini okrenuo prirodnome taj trend se nastavio i u 2021. godini. Ono na što se stavlja fokus, u beauty rutini, jesu sastojci za koje je poželjno da su prirodnog porijekla.


Piling za kosu na bazi kafe

Na tržištu se nude mnogi proizvodi za njegu kose ali mnogi od njih sadrže štetne sastojke koji čak mogu i ubrzati proces zamašćivanja kose. Osim redovnog pranja, piling je taj koji vam može pomoći u problemu prebrzog zamašćivanja tjemena.

Kućni piling za kosu, na bazi kafe, vrlo je jednostavno napraviti, a sastojci koji su vam potrebni za piling već imate u svojoj kući. Sastojci koji su vam potrebni:

kafa

šampon za kosu

voda


Prvi korak u pripremi pilinga jest da skuhate kafu na turski način. Ono što vam je potrebno je talog.

Talog kave je potrebno staviti u zdjelicu i dodati mu šampon za kosu, koji inače koristite i malo vode. Sve zajedno je potrebno dobro promiješati.

S dobivenom smjesom operite tjeme odnosno napravite piling, a zatim dobro isperite. Kako bi se kosa manje mastila potrebno je biti uporan i piling raditi dva puta mjesečno.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.