x

Rukovodstvo kluba definitivno odlučilo

Pirla više ništa ne spašava: Juventus će dobiti novog trenera

Andrea Pirlo neće voditi ekipu Juventusa u narednoj sezoni.

Barem tako tvrde italijanski mediji koji već određeno vrijeme pišu o povratku Massimiliana Allegrija na klupu Stare dame, i po svemu sudeći, to će se od ljeta i desiti.

SportMediaset tvrdi da je rukovodstvo Bianconera već donijela odluku da vrati Allegrija bez obzira na kojoj poziciji klub završi na kraju sezone.

Prethodno su određeni mediji tvrdili da će Pirlo ostati na klupi ako Juventus izbori Ligu prvaka. Međutim, odluka je promijenjena i 41-godišnjeg stručnjaka ništa neće zadržati na klupi torinskog velikana.


Vrlo je moguće da Pirlo postane bivši već i nakon narednog vikenda. Ako Bianconeri izgube od Udinesea, on bi mogao napustiti tim, a ekipu bi do kraja sezone vodio Igor Tudor.

Allegri je na klupi Juventusa boravio od 2014. do 2019. godine. Osvojio je pet titula prvaka, četiri Kupa i dva Superkupa Italije.

Juventus je u tom periodu igrao i dva finala Lige prvaka, oba je izgubio, a pod njegovim vodstvom klub iz Torina je igrao zaista odličan fudbal.


Ukupno je 54-godišnji trener vodio Staru damu u 271 utakmici. Ostvario je učinak od 191 pobjede, odigrao je 43 neriješene utakmice i doživio je 27 poraza.

Pirlu je s druge strane posao u Juventusu bio prvi angažman u karijeri. U 46 utakmica ima 29 pobjeda, 10 remija i sedam poraza, ali igra tima je zaista očajna.

Zbog toga je rukovodstvo najpopularnijeg italijanskog tima odlučilo da prelomi i da se Pirla riješi već nakon jedne sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.