x

Pitanja koja nikad ne smijete pitati na prvom spoju

Prvi spojevi često znaju biti čudni i mnogi ne znaju šta da pitaju i o čemu da razgovaraju. Stručnjaci za veze objasnili su koja pitanja treba izbjegavati na prvom spoju ako želite da se veza nastavi.

Kakav ti je odnos s roditeljima?

Stručnjaci savjetuju da se klonite previse ličnih pitanja na prvom spoju.

"Zbog indiskretnih pitanja o odnosu s porodicom i prijateljima djelovaćete kao zabadalo. Pod broj jedan, to su lične stvari, a pod broj dva, ne tiče vas se", rekla je stručnjak za veze Rori Sassoon za Business Insider. Ako niste sigurni da li je neko pitanje previse lično, možete pitati osobu s kojom ste na spoju da li je u redu da postavite takvo pitanje.

"Mnogi žele preskočiti neobavezan razgovor i odmah 'uskočiti' u duboke teme, ali u takve stvari treba ući 'lagano'. Ne možete ubrzati emocionalnu intimnost, veze se razvijaju svojim tempom", kaže trener za izlaske Shira Teichman.

Zašto ste ti i bivša/bivši prekinuli?

Spominjanje bivših veza može vrlo efikasno uništiti prvi spoj. Neki možda tim pitanjem žele vidjeti koje "zamke" čekaju u budućnosti veze.

"Na takvo pitanje vjerovatno nećete dobiti iskren odgovor, a i ono što se dogodilo prije ne mora biti relevantno za ono što se upravo događa. Često smo druge verzije sebe s drugim ljudima pa ono što je bilo u prošloj vezi nikako ne mora biti istinito i za sadašnju. Postoje ljudi koji iz nas izvlače najgore i oni koji iz nas izvlače ono najbolje", rekla je trener za ljubav Susan Winter.

Koja ti je omiljena poza?

Izbjegnite bilo kakav eksplicitni razgovor o se,su na prvom spoju.

"To može biti neprimjereno i previše prerano", tvrdi Sassoon.

Kako možeš raditi posao koji radiš?

Izbjegnite osuđivanje bilo koje vrste, pogotovo u vezi s poslom, oblačenjem, prijateljima, ljubimacima i slično.

"Ne želite stvoriti osjećaj kao da nekoga ispitujete i držite audiciju za buduću vezu", kaže stručnjak za veze Andrea Syrtash.

Zašto nisi bolji prijatelj?

Nemojte postavljati pitanja od kojih će nekome biti neugodno zbog nečega što su podijelili s vama. "Zapamtite, na prvom spoju svi treba da se osjećaju ugodno. Negativnost nikom ne treba u životu, a prepoznat ćete ju ako neko stalno nekoga osuđuje, ismijava ili je nepristojan prema osoblju" kaže Winter.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.