x

Liga prvaka

Pjanić donio pobjedu Juventusu, Lyon šokirao City, Real bolji od Rome

Sinoćnjim susretima završeno je prvo kolo Lige prvaka. Juventus je, uprkos isključenju Ronalda u prvom poluvremenu, slavio kod Valencije rezultatom 2:0 uz dva pogotka Miralema Pjanića, Manchester City je izgubio kod kuće od Lyona, dok je Real Madrid nadigrao Romu.

U grupi E Bayern je u gostima pobijedio Benficu rezultatom 2:0. Bavarci su dominirali tokom čitavog susreta i poveli su već u 10. minuti preko Lewandowskog, a konačnih 2:0 postavio je pomalo zaboravljeni Renato Sanches u 54. minuti susreta.


Ranije jučer Ajax je rezultatom 3:0 savladao AEK.

Najveće iznenađenje prvog kola priredio je Lyon koji je slavio na Etihadu protiv Manchester Cityja rezultatom 2:1 u grupi F. Gosti iz Francuske su vodili sa 2:0 na poluvremenu zahvaljujući pogocima Corneta iz 26. i Fekira iz 43. minute, a Lavovi su mogli stići i do trećeg pogotka u 60. minuti, no Depay je uzdrmao samo stativu. Građani su do počasnog pogotka stigli u 67. minuti kada je pogodio Bernardo Silva.


Šahtar i Hoffenheim su ranije remizirali odigravši 2:2.

Real Madrid je bez problema nadigrao Romu rezultatom 3:0 u okviru grupe G. Isco je u 45. minuti doveo Kraljeve u vodstvo, a potom je u 58. minuti Modrić sjajno uposlio Balea koji pogađa iskosa sa lijeve strane za 2:0. Mariano je u 90+3. minuti postigao fantastičan pogodak za konačnih 3:0. 


Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta u redovima gostiju, a u 76. minuti je dobio žuti karton.

Plzen je remizirao protiv CSKA Moskve rezultatom 2:2. Domaćin je odigrao sjajno i preko Krmenčika u 29. i 41. minuti vodio sa 2:0, no gosti su pogocima Čalova u 49. i Vlašića iz penala u 90+5. minuti stigli do boda.


U grupi H Juventus je trijumfovao protiv Valencije u gostima rezultatom 2:0. Stara dama je ostala sa igračem manje u 29. minuti, i to bez Ronalda kojeg je arbitar Brych, čini se prestrogo, isključio zbog duela sa Murillom. Ipak, to nije spriječilo Juve da slavi, a junak gostiju je bio Miralem Pjanić.

Naš reprezentativac je izveo dva identična penala u 45. i 51. minuti kojima je donio tri boda ekipi iz Torina. Pjanića je u 66. minuti zamijenio "nestašni" Costa. U 90+6. minuti Valencia je dobila priliku za počasni pogodak, ali je Szczesny odbranio penal Pareju.


U gostima je slavio i Manchester United koji je pobijedio Young Boys sa 3:0 uz show program Paula Pogbe. Francuz je najprije pogodio u 35. minuti, a potom je realizovao penal u 44. minuti. Majstorsku partiju je krunisao u 66. minuti kada je asistirao Martialu za konačnih 3:0.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.