x

ZVIJEZDA BEŠIKTAŠA

Pjanić riješio sve dileme o povratku u Barcelonu, otkrio i koja mu pozicija najviše odgovara

Prije posljednjeg treninga kluba iz Istanbula novinarima se obratio Miralem Pjanić, koji je poručio da će definitivno ostati u redovima turskog prvaka do kraja sezone.

Proteklih sedmica u medijima se dosta špekulisalo da bi se bh. nogometaš već u januaru mogao vratiti u Barcelonu, ali Pjanić je razjasnio svoj status.

"Moja ekipa trenutno je Bešiktaš i ne sumnjam da ću ostati ovdje. Ne planiram napustiti ove divne navijače. Ovdje sam do kraja sezone, do juna. Sretan sam što sam u Bešiktašu. Sretan sam što igram pred ovim navijačima. Ne znam šta će budućnost donijeti, ali fokusiran sam na ovu sezonu", rekao je Pjanić.

Navodeći da je zbog potreba tima igrao ranije nego što se očekivalo i da nije bio potpuno spreman, Pjanić je rekao:


"Osjećam se bolje. Vratio sam se nakon povrede ranije nego što se očekivalo. Zato što je to bilo potrebno ekipi. Nisam se mogao vratiti u najboljoj formi, ali samopouzdanje raste. Pokušavamo popraviti stvari zajedno s našim trenerom, dobra je atmosfera", kazao je.

Bešiktaš je nedavno smijenio trenera Sergena Yalçına, nakon čega je ekipu privremeno preuzeo Önder Karaveli, koji je već upoznat s ekipom, a samim tim i Pjanićem.


"Trener me dobro poznaje. Zna kako da pružim najbolji učinak. Volim igrati na broju 6. Aktivno se bavim ulogom u organizaciji napada i više dodira s loptom. Bolje se osjećam na broju 6. Sve dolazi na svoje mjesto i nadam se da će se tako nastaviti", zaključio je Pjanić.

Naš nogometaš je ove sezone odigrao 13 utakmica u dresu Bešiktaša u svim takmičenjima i ostvario je četiri asistencije.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.