x

Pjevač otkrio: Volio bih ukrstiti glas i harmoniku sa Željkom Joksimovićem

Pobjednik nedavno održanog ohridskog festivala popularni pjevač Darko Kapo kaže da je taj festival postao stecište dobrih menadžera i muzike iz čitavog regiona te da tako širi svoja poznanstva i tako širi uticaj na estradi.

Ovaj poznati estradni umjetnik strpljivo gradi karijeru ne preskačući nijedan stepenik.

Njegov potencijal vidjela su najveća imena regionalne muzičke industrije poput Vlada Kalembera, koji je radio na Darkovoj pjesmi s kojom je osvojio nagradu za debitanta godine na pomenutom festivalu ali i poznati kompozitor Grigor Koprov koji je otkrio tragično nastradalog Tošeta Proeskog.

-Muzikom se bavim od svoje devete godine. Otac me je upisao u muzičku školu i tamo sam svirao harmoniku, poslije sam počeo pjevati i nastupati po klubovima kako u Švajcarskoj i Hrvatskoj tako i ostatku svijeta gdje god postoje naši ljudi. Gradim polako ali stabilno jednu muzičku priču, ne želim da podilazim tendovima i koketiram sa trendovima. Spremili smo album obrada nekih hitova koji traju decenijama, dobio sam prava na velike hitove eks YU muzike od ozbiljnih faca naše muzike. Uskoro ćete slušati šta smo spremili.

S obzirom da dijele iste muzičke vrijednosti ali i sviraju isti matični instrument, Darko je u emisiji “EKSLUZIVNO” na RTV Pinku otkrio da bi rado ukrstio i glas i harmoniku sa Željkom Joksimovićem.

– Željko je veliki muzičar, imali smo neke nastupe u Švajcarskoj zajedno. S obzirom da dijelimo iste muzičke vrijednosti volio bih ukrstiti naše glasove ali i harmonike- iskren je Darko.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.