x

Plan preživljavanja – šta učiniti nakon rastanka s voljenim?

Rastanci su teški, ali ukoliko sada prolazite kroz ovaj period imamo za vas “plan preživljavanja”!

#1 Promijenite posteljinu

Mirisi i stvari koje je ostavio stalno vas podsjećaju na njega. Zato započnite novi život ispočetka. Prestanite da nosite njegov džemper kod kuće – bacite ga. Kupite novu posteljinu. Očistite ormar – sigurno će vam značiti mjesto gdje su nekada bile njegove stvari.

#2 Patite

Naravno, u početku će biti teško, ponekad čak i bolno. Ali ovu bol jednostavno treba doživjeti. Patite, tugujte, plačite – nema ništa sramno u usamljenoj tužnoj večeri uz čašu vina i tužni film. Glavno je da se period rehabilitacije ne smije odlagati i da rezultira depresijom. Zapamtite: ono što vas ne ubije, čini vas jačom.

#3 Probajte sa eks-detoksom

Postavite cilj: 30 dana bez bivšeg. Nema poruka, poziva, lajkova, komentara. Ono što vam treba je potpuni nedostatak kontakta. I ne težite ispunjenju obećanja da ćete ostati prijatelji: sreli ste se s njim, a niste se sprijateljili – dakle, beskorisno je pretvarati se da ste dobri prijatelji. Najpravilnije je distancirati se i živjeti svoj život.

#4 Dozvolite promjene

Oduvijek ste željeli da nosite potpetice, crveni ruž i ajlajner u boji, ali je vaš dečko bio protiv toga? Čudno je što ste mu dozvolili da komanduje. Ali sada je vrijeme da ispunite sebi sve svoje želje. Promijenite stil ili nijansu kose, napravite kratku frizuru, povećajte trepavice – novi styling će vam dati samopouzdanje.

#5 Promijenite okruženje

Minimalni plan: kupite nove zavjese, prefarbajte zidove i preuredite namještaj – uopšte, ažurirajte stan. Maksimalni plan: spakujte kofer i odletite negdje za vikend. Možete biti sami: prošetati se plažom, disati morski vazduh i biti sami sa svojim mislima. Ili povesti svoje prijatelje.

#6 Pazite na sebe

Možete leći na kauč i jesti čokoladu. Ali od ovoga nećete postati ljepši. Bolje idite na vježbanje, istezanje, počnite trčati i prijavite se na masažu. U zdravom tijelu– zdrav um.

#7 Izađite iz svoje zone komfora

Ne možete prestati da mislite o bivšem? Malo krajnosti – a glavu će zauzeti potpuno drugačije misli! Padobranstvo, lekcija jahanja, trampolina, dan volontiranja u sirotištu ili prihvatilištu za životinje – a u krvi imate potpuno drugačiji nivo endorfina i adrenalina. Samo uradite ono za što se nikada ranije niste odlučili. Proširite svoje granice, isprobajte nove stvari i ne plašite se promjena.

#8 Zahvalite, oprostite i pustite bivšeg

Razumijemo – ponekad je čak i lijepo zameriti bivšem i kriviti ga za sve na svijetu. Ali bilo koji odnos je iskustvo, dijelom pozitivno. Stoga, umjesto da budete ljuti i uvrijeđeni, mentalno mu zahvalite za sve dobro što ste imali. Videćjete, postaće vam lakše.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.