x

NOĆ KOŠTA I DO 465 KM

Planirate "bijeg" na planinu? Ovako se kreću cijene noćenja u popularnim hotelima oko Sarajeva

Ljubitelji zime i snijega raduju se ovom dijelu godine zbog brojnih aktivnosti koje su moguće samo tokom hladnijih mjeseci. Jedna od provjerenih opcija, a naročito za strance, su boravci u popularnim hotelima. Provjerili smo kako se kreću cijene noćenja i usluga u okolici Sarajeva.

Sarajevo je okruženo mnogim planinama koje nude brojne sadržaje, te tako na njima svako može pronaći nešto po svom ukusu.

Osim aktuelnih aktivnosti poput skijanja, snowboardinga i sankanja, za koje trenutno nisu idealni uvjeti, neki uživaju u odlascima na planinu samo zbog odmaranja i šetnje na svježem zraku, ali i relaksaciji u zatvorenim bazenima s prekrasnim pogledima na prirodu. To je naročito popularna opcija tokom maglovitih i smogovitih dana u gradu, zbog čega mnogi koriste tu priliku za kratko putovanje na viša područja.

Ukoliko i sami planirate jedan takav bijeg s dragom osobom, daleko od grada, a da pritom želite biti smješteni u nekoj od "popularnih" opcija, ponuda je raznolika, a u nastavku saznajte i kako se kreću cijene na ovakvim mjestima u okolici Sarajeva.

Hotel Han, Bjelašnica



Hotel Han nalazi se u samom srcu ove planine, s pogledom na ski stazu i udaljen 25 kilometara od Sarajeva. Svojim gostima obećava vrhunski smještaj i uživanje u domaćim specijalitetima njihove kuhinje. Cijena jednog noćenja tokom idućeg vikenda, koja je trenutno s popustom, je 194 KM za dvije osobe. U nju je uključen doručak, no ukoliko se želite opustiti uz spa usluge hotela potrebno je doplatiti dodatnih 60 KM za jedan sat korištenja.

Hotel Nomad, Bjelašnica


Novi hotel na Bjelašnici je vrata za posjetitelje otvorio početkom decembra prošle godine, a nalazi se uz samu skijašku stazu na ovoj olimpijskoj ljepotici u čijem pogledu možete uživati opuštajući se uz sjajni wellness program hotela. Cijena noćenja za dvije osobe je tokom vikenda 442 KM, a u nju su uključeni doručak i večera.

Hotel Monti, Igman

Hotel Monti je jedno od novijih mjesta na Igmanu, a za dvije godine koliko postoji postao je izuzetno popularan među posjetiteljima. Cijena noćenja za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi trenutno se nalazi na popustu, te ako se tokom vikenda odlučite prenoćiti u ovom igmanskom hotelu, umjesto 344 KM platiti ćete 206 KM. U cijenu je uključen i doručak, kao i bazen te usluge spa centra.

Pino Nature Hotel, Trebević

Hotel Pino Nature nalazi se udaljen svega 15 minuta vožnje od historijske jezgre Sarajeva, te je zbog toga idealan za one koji se bez pretjeranog putovanja žele dokopati svježeg zraka. Za svoje goste, istaknuto je na stranici Booking.com, pripremili su posebnu ponudu za početak godine, te umjesto 332 KM, dvije osobe trebaju izdvojiti 199 KM za noćenje u hotelu. Doručak se doplaćuje 25 KM po osobi, dok je korištenje wellness centra (bazena, saune i teretane) besplatno za goste.

Hotel Termag, Jahorina


Jedna od najpoznatijih hotela na Jahorini je Termag koji svojim posjetiteljima tokom cijele godine pruža različite sadržaje. Nalazi se u centralnom mjestu ski centra na 1.550 m nadmorske visine, neposredno uz stazu i žičare. Većina smještajnih kapaciteta je za vikend popunjena, no tokom radnih dana noćenje za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi je 465 KM, što je cijena u koju su uključeni doručak i večera. Hotel u određenim periodima godine nudi usluge besplatnog korištenja bazena za goste dvokrevetnih soba, te je ovakvo što potrebno provjeriti prije rezervacije.

Hotel Lavina, Jahorina


Noćenje za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi hotela Lavina na Jahorini iznosi 244 KM računajući takse, a ukoliko želite doručkovati u hotelu, trebat ćete doplatiti dodatnih 16 KM. U prvobitnu cijenu je, međutim, uključeno korištenje bazena, saune i parnog kupatila. Lavina se nalazi između dvije skijaške staze Prače i Ogorjelice, a spada u grupu hotela u koji se na staze direktno izlazi i ulazi na skijama.

Hotel Pahuljica, Vlašić


Iako je nešto udaljeniji od Sarajeva, Vlašić je jako poželja opcija za ljubitelje planine i zimskih radosti. Jedan od najpopularnijih hotela je Pahuljica. Ukoliko s dragom osobom želite prenoćiti u ovom hotelu, trenutno to možete učiniti po akcijskoj cijeni od 182 KM za noćenje i uključen doručak. Hotel također posjeduje unutrašnji bazen i spa centar.

Hotel Blanca Resort, Vlašić


Hotel Blanca Resort smješten je na atraktivnoj lokaciji na Vlašiću, na području sportskog centra Babanovac, a u podnožju nekadašnje olimpijske skakaonice. Noćenje u ovom hotelu tokom vikenda za dvije osobe je 223 KM u standardnoj sobi, uz uračunat porez i naknade. U cijenu je uključen doručak, kao i korištenje wellness centra sa svim sadržajima.

Gledajući spomenute hotele, najskuplja ponuda, i to s uključena dva obroka i uslugama wellnessa, nalazi se na Jahorini, gdje je razlika u cijeni, izuzev hotela Nomad na Bjelašnici, dosta viša naspram hotela na drugim planinama.

Ipak, kada je riječ o hotelu Termag, sudeći po recenzijama gostiju, objekat ima izvanrednu ocjenu - 9, a mnogi ga preporučuju kao mjesto za "fenomenalan zimski ugođaj, sport i zabavu".

(n1info.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.