x

Planirate preseljenje? Ovo su najbolje i najgore države za rad

Kad govorimo o najboljim zemljama za rad stranaca, na prvom mjestu se našla jedna azijska država – Tajvan. U njoj je čak 81 posto zaposlenika zadovoljno sigurnošću posla, a gotovo 9 od 10 zaposlenih izražava i zadovoljstvo ekonomskom situacijom...

Pandemija je mnoge od nas natjerala na velike životne promjene – bilo da je riječ o preseljenju u neko drugo mjesto, nabavci psa ili o nečem trećem. No, jeste li ikad razmišljali o preseljenju u drugu zemlju?

Uz mnogo poslova koji se obavljaju online, raditi iz neke druge zemlje nikad nije bilo jednostavnije. U zadnje vrijeme itekako se aktualizirao izraz „digitalni nomad“, pa mnoge zemlje upravo takve ljude pokušavaju privući. U svakom slučaju, bilo da tražite kompletno novu karijeru, ili rad u firmi kojoj nije važno gdje se fizički nalazite, odabir prave lokacije je ključan ukoliko tragate za pravim životnim balansom.


Kako donosi Euronews pozivajući se na istraživanje izvještaja koji je objavio Expat Insider analiziravši uvjete u 59 zemalja, pozivajući se na iskustva onih koji su u državama živjeli, najgora zemlja za rad za strance je Turska. Nakon nje slijedi, pomalo neočekivano, Italija, a treća najgori u poretku su Ciprani.

Kod Turske je kao najveći problem istaknuta nestabilnost lokalne valute, tako da neki koji su došli ovdje raditi su zapravo zaradili mnogo manje nego su mislili da hoće. Također, u Turskoj je čak 32 posto zaposlenika nezadovoljno brojem radnih sati, što je duplo više nego na globalnoj razini. Što se pak Italije tiče, kao glavno nezadovoljstvo se navodi perspektiva, a ni ekonomija baš nije na zavidnoj razini.


A kad govorimo o najboljim zemljama za rad stranaca, na prvom mjestu se našla jedna azijska država – Tajvan. U njoj je čak 81 posto zaposlenika zadovoljno sigurnošću posla, a gotovo 9 od 10 zaposlenih izražava i zadovoljstvo ekonomskom situacijom. Također, ispitanici su zadovoljni i radnim satima. Na drugom i trećem mjestu našli su se Novi Zeland i Češka, stoga, ako ne želite ići na kraj svijeta, ok će biti otići raditi i u – Prag.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.