x

POSTIGNUT VELIKI USPJEH

Plavi Bentley Flying Spur S je 500. automobil iz Mullinera u 2022. godini

Bentleyjev odjel za personalizaciju, Mulliner, ove je godine ostvario značajan uspjeh u svojoj proizvodnji jer je kompletirao 500 automobila u posljednjih 12 mjeseci. Kako bi uspjeh bio jasniji, treba reći da je u periodu između 2014. i 2021. godine isporučeno ukupno 1.000 vozila.

Mulliner je upravo završio posao na 500. ovogodišnjem automobilu, a to je Flying Spur S Hybrid namijenjen klijentu u Velikoj Britaniji. Automobil je lakiran u Spark plavu boju, koja je nova u Mullinerovoj paleti. Karoserija ima i Blackline specifikaciju koja potamnjuje svijetle dijelove. Na automobilu su 22-inčne felge s deset krakova u crnoj boji. Flying B skulptura je osvijetljena.


Unutrašnjost je presvučena kožom u Belguga boji detaljima Klein plave boje. Karbon visokog sjaja ukrašava kabinu, a metalni ventilacijski otvori, okviri brojčanika i druge kontrole su polirani.


Flying Spur S je debitovao ranije ove godine, dok je javnu premijeru doživio na Goofwood festivalu brzine. Dolazi s crnom prednjom rešetkom, donjim dijelom prednje maske, bočnim usisnicima, retrovizorima, okvirima prozora, detaljima na stražnjem braniku i završecima izduvnog sistema. Prednja i stražnja svjetla su također zatamnjena.


Sedan je dostupan s 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom koji razvija 543 KS i 770 Nm obrtnog momenta, a postoji i 2,9-litarski twin-turbo V6 motor s hibridnom asistencijom koji isporučuje 536 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Korištenjem samo električnog pogona može preći 41 kilometar.

Odjel Mulliner je osnovan 2014. godine, a narudžbe su povećane petostruko do 2018. godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.