x

Željezničar upisao treću pobjedu na pripremama

Plavi nastavili niz, ubjedljiv trijumf nad FK Igman

Sarajevski Željezničar danas je u Međugorju odigrao utakmicu protiv Igmana, ujedno treću u sklopu priprema za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

U ovakvim utakmicama i za jedne i druge je rezultat u drugom planu, primarni cilj je oprobati što više igrača i uvidjeti u kakvoj su fizičkoj spremi, a kao kvalitetniji na kraju se, očekivano, pokazao Željezničar koji je slavio s uvjerljivih 4:0.

Željezničar je već na samom startu utakmice, tačnije u 12. minuti, uspio doći do prednosti kada je Krpić na asistenciju Šabanadžovića glavom poslao loptu u mrežu. Plavi su kontrolisali meč i u nastavku, prijetili su Ramović, zatim Veselinović, ali nije se predavao ni Igman, koji je u 34. minuti zaprijetio preko Carvalha, no golman Željezničara je bio na visini zadatka.

Nakon što se pri minimalnom vodstvu Željezničara otišlo na odmor, u 67. minuti bilježimo novi pogodak, ponovo u mreži Igmana. Golu je prethodila sjajna akcija Željezničara po lijevoj strani, Šehić je dodao za Dacića, koji je potom matirao golmana Igmana za 2:0.

Samo tri minute kasnije Željezničar je povisio na 3:0, ovoga puta preko novajlije Klepača, a već u 71. minuti mrežu Igmana trese i Žerić na asistenciju Stevanovića za, ispostavit će se, konačnih 4:0.

Do kraja utakmice i jedni i drugi imali su po nekoliko poluprilika, ali rezultat se nije mijenjao, pa je Željezničar slavio i upisao treću pobjedu zaredom na pripremama u Međugorju.

Narednu provjeru, podsjetimo, Željezničar ima 29. januara protiv Tuzla Cityja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.