x

Plavi raj koji zbunjuje znanstvenike: Jedinstvena pojava kojoj nitko ne zna uzrok

Nevjerojatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači golem broj turista koji žele vidjeti čudo koje se smatra osmim svjetskim....

Od vrućih koraka tanga do glečera – sve vas to očekuje na putovanju koje se ne propušta. Stoga ne čudi da mnogi kulturu i geologiju Patagonije nazivaju dramatičnom te preporučuju da je vidite uživo.

Od vatrenog Buenos Airesa do čileanskog Lake Districta; planine pokrivene snijegom, zeleni slapovi koji padaju preko crnog kamenja koje je nastalo nakon erupcije lave, čista jezera, vulkani, šume i glečeri samo su neke od zanimljivosti koje vas očekuju. Jedan od najljepših prizora u Patagoniji jest zapanjujući glečer Perito Moreno.


Nevjerojatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači golem broj turista koji žele vidjeti čudo koje se smatra osmim svjetskim. Perito Moreno jedan je od najvećih izvora pitke vode.


Golemi blokovi plavo-bijelog leda svake dvije do četiri godine stropoštavaju se u jezero Argentino, uzrokujući time siloviti tresak i nevjerojatne valove na površini jezera, što prizor čini nezaboravnim.

Dramatični show vide oni koji imaju najviše sreće, a predstava počinje u ožujku. Perito Moreno jedini je glečer koji raste, a ne smanjuje se kao ostali, ali znanstvenici još uvijek ne znaju što je uzrok tomu.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.