x

Najbolji sa najboljima

Plivačica Lana Pudar novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol!

Hifa Petrol, najuspješnija naftna kompanija u BiH predstavila je svoje novo zaštitno lice, perspektivnu plivačicu Lanu Pudar. Na  konferenciji za medije održanoj u Sarajevu, potpisan je četvorogodišnji ugovor sa uspješnom, mladom plivačicom, vlasnicom velikog broja državnih rekorda.

Talentirana Lana Pudar pridružila se timu zaštitnih lica kompanije Hifa Petrol koji čine uspješni sportaši: Amel Tuka, Mesud Pezer, Darko Savić i Nedžmin Ambešković koji se sa porodicom vratio iz Švedske da bi uz podršku Hifa Petrola nastavio karijeru u Bosni i Hercegovini. U prethodnim godinama, zaštitna lica kompanije bili su i uspješni sportisti Damir Džumhur i Sanjin Pehlivanović.

Muhamed Vrabac, direktor kompanije Hifa Petrol poželio je Lani dobrodošlicu u tim najboljih i naglasio da Hifa Petrol svojim primjerom želi skrenuti pažnju javnosti na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima kako bi se mogli posvetiti treninzima i bezbrižno raditi, a ne biti opterećeni iznalaženjem sredstava i boljih uslova za ostvarivanje rezultata.


„Lana je svojim dosadašnjim rezultatima dokazala da se rad, trud i odricanje uvijek isplate. Iako veoma mlada, iza sebe već ima respektabilne rezultate i sigurni smo da će ostvariti blistavu sportsku karijeru. Mi u Hifa Petrolu smatramo da je pored postignutih značajnih poslovnih rezultata veoma važna i društvena odgovornost te doprinos zajednici. Za zaštitna lica naše kompanije biramo vrhunske sportiste, jer su upravo oni najbolji ambasadori naše zemlje. Radujemo se saradnji sa Lanom i želimo joj uspjeh u budućim takmičenjima “, izjavio je Muhamed Vrabac


Lana Pudar nalazi se na rang listi najboljih mladih europskih plivačica. Plivanjem se bavi već devet godina. Iako u Mostaru nemaju olimpijski bazen, to je nije spriječilo da vrijedno trenira i ostvari fantastične rezultate. Nedavno je na zagrebačkom mitingu koji ima 50 godišnju tradiciju oborila rekord star 11 godina, a u finalu odnijela pobjedu nam mnogo starijim i etabliranim plivačicama iz regije. Iako mlada, Lana ima već preko 500 osvojenih medalja, 40 pehara, te preko 100 državnih rekorda u više disciplina i kategorija.


Lana je na dvadesetom izboru najboljih sportaša BiH proglašena za najperspektivniju mladu sportašicu Bosne i Hercegovine u 2020. godini.

 „Veoma sam sretna na podršci koju sam dobila od kompanije Hifa Petrol. Zaista se nadam da ću svojim rezultatima opravdati ovu podršku i čast mi je što ću ih predstavljati u budućnosti - istakla je Lana.

Kampanja „Najbolji sa najboljim“ koju je Hifa Petrol pokrenula još 2015. godine usmjerena je na zadržavanje talenata unutar BiH te na promociju mladih i perspektivnih sportista. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.