x

priča o zidaru

Po kome je nastao lik legendarnog Šojića? Milan Lane Gutović je svojevremeno otkrio ko je u pitanju!

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na VMA u Beogradu. On je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao.

Imao je bogatu glumačku karijeru, a jedna od njegovih uloga koja se najviše sviđala gledaocima je čuveni Srećko Šojić, kog je igrao u filmskom serijalu "Tesna koža" i "Bela lađa".

Lane Gutović je svojevremeno gostujući u jednoj emisiji objasnio kako je nastao lik Šojića. Kako je rekao, Srećko je nastao po uzoru na jednog zidara.


- Toma zidar za ravne krovove. Toma je radio školu u Kumodražu. On je govorio tako "č", "ć", on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iz uha. Izvadi, fljaš po ovom zidu. (Ja kažem): "Nemoj, Tomo! Šta radiš to?" (Toma Lanetu kaže): "Pa ionako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo.


Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)". On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dijete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I poslije toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lijep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala "Barabe", koji je pisao Milenko Vučetić i koju je režirao Aleksandar Mandić. Bila je na RTS-u. I poslije toga je taj lik se pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u "Beloj lađi" - rekao je Lane tada Ognjenu Amidžiću u emisiji "Amidži šou".

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.