x

ALL STAR VIKEND

Pobijedila ekipa Gasola: Hoze Alvarado dobio nagradu MVP

Zanimljive utakmice mladih zvijezda u usponu su zabavile publiku u Solt Lejk Sitiju


Utakmice u kojima učestvuju košarkaši koji igraju prvu ili drugu sezonu, kao i oni što igraju u razvojnoj ligi, započele su Ol-star vikend u Solt Lejk Sitiju.

Na parket su izašle četiri ekipe koje su predvodili bivši NBA igrači: Žoakim Noa (Joakim Noah), Deron Vilijams (Williams), Džejson Teri (Jason Terry) i pobjednik Pau Gasol.

Ekipe Vilijamsa i Gasola su prve izašle na teren, a pobjedu je odnijela ekipa legendarnog Španca rezultatom 40:25.

Predvodio ih ruki Nju Orleans Pelikansa Hoze Alvarado (Jose) s 13 poena. Poraženu ekipu je predvodio njegov saigrač Trej Marfi (Trey Murphy) s 9 postignutih poena.

U drugom polufinalu su se sastale ekipe Žoakima Noe i Džejsona Terija. Noina ekipa je slavila 40:32, a najbolji je bio bek šuter Nju Jork Niksa Kventin Grajms (Quentin Grimes) koji je postigao 12 poena. Za ekipu igrača iz razvojne lige, koju je predvodio Teri, istakao se Mek Meklang (Mac MacLung) s 10 postignutih poena.

Finalna utakmica je pripala ekipi Pau Gasola, a opet je fenomenalan bio Hoze Alvarado. Ovaj put je i pogodio šut za pobjedu svoje ekipe. 25:20 je glasio konačan rezultat, a mladi bek rodom iz Bruklina je dobio laskavo priznanje najkorisnijeg igrača (MVP) turnira.

U noći između subote i nedjelje košarkaši će se takmičiti u „skill challenge“, šutiranju trojki i nadmetanje u zakucavanjima. Dan poslije slijedi centralni događaj Ol-Star vikenda u kojem će igrati ekipa Lebrona i ekipa Janisa Adetokumba (Giannis Antetokounmpo). Oni će igrače birati uživo prije početka utakmice.



Izvor: avaz.ba





KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.