x

Pobijedite perut sa ova četiri prirodna recepta!

Prrut je problem s kojim se susreće mnogo ljudi. Međutim, postoje lijekovi koji sprečavaju pojavu peruti i koji mogu da riješe ovaj problem.

Predstavljamo vam prirodne lijekove protiv peruti koji su jednostavni i efikasni, a pritom su dosta jeftiniji od šampona. Osim što su mnogo jeftiniji i zdraviji, ovi domaći preparati će vam hidrirati i učiniti kosu mekšom i ljepšom.

 

Sok od limuna

 

Sok od limuna je jedan od najboljih prirodnih lijekova za perut. Prosto iscijedite jedan limun i pomiješajte sa vodom, a zatim izmasirajte skalp glave limunovom korom prije nego što ga isperete rastvorom limunovog soka.

 

Jabukovo sirće

 

Pomiješajte 60 ml jabukovog sirćeta sa 60 ml vode i prespite u sprej bocu. Poprskajte svoju kosu, a naročito korijen i pazite da se ne poprskate u oči. Zatim omotajte kosu peškirom i operite je normalno nakon sat vremena.

 

Soda bikarbona

 

Utrljajte malo sode bikarbone u mokru kosu. Radite to oko sedam dana umjesto pranja kose šamponom i vaša kosa će početi da proizvodi svoje prirodno ulje. Ukoliko vam kosa postane previše suha, smanjite količinu sode bikarbone.

 

Maslinovo ulje

 

Maslinovo ulje je odlično za mnoge stvari i odličan je alat za hidrataciju i čišćenje. Ugrijte malo maslinovog ulja u mikrovalnoj pećnici i nanesite kružnim utrljavanjem u korijen kose. Nakon sat vremena, isperite šamponom.

 

izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.