x

11 poena i 15 skokova bh. centra

Pobjeda Portlanda protiv najboljeg tima lige, double-double Jusufa Nurkića

Portland Trail Blazersi pobijedili su kao gosti Utah Jazz rezultatom 105:98.

Do pete uzastopne pobjede Trail Blazersi su došli kod najboljeg tima lige uz double-double učinak bh. centra Jusufa Nurkića

Jazz je bolje ušao u meč. Kontrolisali su domaći igru i rezultat sve do finiša prvog poluvremena kada Portland preuzima vodstvo i na odmor odlazi sa tri poena prednosti, 56:59.

Nastavak meča donosi zaista dobru igru Portlanda. Oni su bili ti koji su imali potpunu kontrolu nad utakmicom, razlika je išla i do plus 16, a na kraju je Jazz samo uspio spustiti prednost na konačnih minus sedam, 98:105.


Damian Lillard je predvodio goste do pobjede sa 30 poena, CJ McCollum je dodao 26, a Carmelo Anthony 18.

Jusuf Nurkić ofanzivno nije bio previše raspoložen. Pogodio je samo tri šuta iz 14 pokušaja, ali je na kraju uspio da dođe do double-double učinka od 11 poena uz 15 skokova.

Ovom učinku Nurk je dodao šest asistencija, četiri blokade i tri ukradene lopte i tako je potpuno nadoknadio nešto lošije šutersko izdanje.


Kod Utah Jazza Jordan Clarkson je ubacio 29 poena, a francuski centar Rudy Gobert je imao učinak od 15 poena i 20 skokova.

Treba istaći da do kraja regularnog dijela sezone Trail Blazersi igraju još dvije utakmice. Protivnici su Phoenix Sunsi i Denver Nuggetsi, a Portland je trenutno na šestom mjestu Zapadne konferencije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.