x

Dankinja slavi prvu Grand Slam titulu

Pobjeda Wozniacki u maratonskom meču protiv Halep i titula na Australian Openu!

Danska teniserka Carolina Wozniacki osvojila je Australian Open nakon što je u današnjem finalu porazila Simonu Halep sa 2:1 u setovima.

Caroline Wozniacki

Maratonski meč smo očekivali, a maratonski meč smo i dobili. Wozniacki je prva zadala udarac i napravila je brejk, ali Halep se vraća sredinom prvog seta i set odvodi u taj brejk. Tamo se ipak bolje snašla Wozniacki koja je slavila sa 7:2 i povela sa 1:0.

Ipak, rumunska teniserka, koja je poznato po svojoj borbenosti uspjela je da uzvrati u drugom setu, da napravi jedan brejk koji joj je bio dovoljan da slavi sa 6:3. U tom setu njoj su se javili i problemi sa povredom, ali je između drugog i trećeg seta uspjela da je sanira tabletama protiv bolova.

Posljednji set donio je pravu poplavu brejkova. Od deset gejmova viđeno je čak sedam brejkova. Kod rezultata 5:4 za Wozniacki činilo se da ćemo gledati čitav dan tenis, ali Dankinja je ipak uspjela da u desetom gejmu napravi brejk koji joj je donio prvu Grand Slam titulu.

Osim prve Grand Slam titule Carolina je ovom pobjedom došla ponovo do prve pozicije na WTA listi i to nakon čak šest godina. To je najduža pauza za jednu teniserku kada govorimo o vremenu provedenom između prvih mjesta na WTA listi. Prije nje ovaj rekord je držala Serena Williams. Inače, za Halep je ovo bilo treće Grand Slam finale, a ponovo je ostala bez titule jer je izgubila sa 2:1 u setovima.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.