x

Zenica

Pobjede kadeta i juniora Čelika nad zeničkom Fortunom! (Foto)

Omladinska liga BiH u nogometu, grupa „Centar 2“- juniori i kadeti, 19.kolo; Tekućeg vikenda igraju su utakmice 19.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je četvrto kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

U 19.kolu kadeti i juniori NK Čelik sastali su se juče (subota) sa svojim vršnjacima iz zeničke Fortune, na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po lijepom i sunčanom vremenu. „Domaćin“ je bila Fortuna. Kadeti i juniori Čelika zabilježili su očekivane pobjede nad drugim gradskim ligašem Fortunom.

Evo rezultata i strijelaca:

KADETI NK Fortuna – NK Čelik 0:3 (0:1); Strijelci za kadete Čelika bili su Imran Smriko (autogol) u 38′, Amer Hodžić u 72′ i Faris Heco u 90′; (Glavni trener kadeta Čelika Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

JUNIORI NK Fortuna – NK Čelik 0:4 (0:2); Strijelci za juniore Čelika bili su Ali Babić (2x) u 60′ i 66′, Faris Karić u 40′ i Haris Islambegović u 44′; (Glavni trener juniora Čelika je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Nakon 19.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 46 bodova, koliko ima i prvoplasirana ekipa Romari, koja ima bolju gol razliku. Kadeti Fortune su na šestom mjestu. Nakon 19.kola, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 43 boda. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez). Juniori Fortune su na 13.mjestu. U narednom 20.kolu (peto kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su slobodni, dok Fortuna ide u goste ekipi NK Travnik.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.