x

Odlična tehnika

Počele su sijede: Najbolji način kako ih što bolje sakriti

Osim očitih prednosti koje ova tehnika pramenova ima za volumen i živost kose, također ističe i crte lica te oči, jer su svijetliji pramenovi smješteni uz lice, a samim tim ćete dobiti mladolik izgled.

Bilo da pokušavate prekriti nekoliko sijedih vlasi ili veću količinu njih, važno je da razumijete koje tehnike farbanja kose su najbolje za prekrivanje sijedih.

Kada dlaka prestane proizvoditi pigment, i postaje sijeda, njen spoljašnji sloj poznatiji kao kutikula, postaje deblji i više suh. Ovo može učiniti kosu otpornijom na upijanje boje, što čini prekrivanje sijedih izazovnijim, nego što je to neki drugi proces farbanja kose.

Postoje dva rješenja, potpuno nova boja kose, kao i uklapanje sijedih u nijansu koju nosite godinama. Mnogi frizeri savjetuju damama “babylights” izvlačenje pramenova kao najbolju tehniku farbanja za prikrivanje sijede kose.


“Babylights” su izrazito tanki pramenovi, puno tanji od klasičnih pramenova, kojima se prošara kosa, a stvaraju efekt prirodnog sjaja, te vizualno daju dimenziju i volumen kosi. Ovaj način farbanja kosi dodaje različite tonove i svaki od njih ima priliku da zasija. Prilikom farbanja se uzimaju i farbaju što manji pramenovi.

Osim očitih prednosti koje ova tehnika pramenova ima za volumen i živost kose, također ističe i crte lica te oči, jer su svijetliji pramenovi smješteni uz lice, a samim tim ćete dobiti mladolik izgled.


Ova metoda pomaže da se sijeda kosa kamuflira dodavanjem kontrastne svijetle boje. Ne prekriva sijede i neće ih učiniti neprimijetnim, ali će ih učiniti manje vidljivim.

Tehnika se može prilagoditi zavisno od boje, teksture kose i količine sijedih koje imate. Sitni pramenovi bolje će istaknuti svijetliju nijansu kose i zakamuflirati sijede. S druge strane, ukoliko je vaša prirodna boja veoma tamna u tom slučaju možete dodati karamel pramenove i to će imati isti efekat kao i kod svijetle kose.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.