x

stiglo objašnjenje

Pochettino o Messijevoj izmjeni: Odluke se moraju donijeti sviđale se nekome ili ne

Mauricio Pochettino tvrdi kako je odlučio zamijeniti Lionela Messija na debiju za Paris Saint-Germain kako bi ga zaštitio od mogućih povreda.

Messi je jučer bio u startnoj postavi PSG-a zajedno s Neymarom, Kylianom Mbappeom i Angelom di Marijom u susretu protiv Lyona na Parku prinčeva.

Lucas Paqueta je postigao vodeći gol za Lyon na početku drugog poluvremena, ali je Neymar ubrzo izjednačio iz penala savladavši Anthonyja Lopesa.

Messi je potom u 76. minuti ustupio mjesto Achrafu Hakimiju u trenucima dok legenda Barcelone još uvijek čeka svoj prvijenac u dresu PSG-a.


Međutim, nezadovoljni 34-godišnji Argentinac se nije rukovao s Pochettinijem nakon što je napustio teren.

Messi je tako bio prisiljen s klupe gledati kako Mauro Icardi, koji je s klupe ušao kao zamjena za Di Mariju, postiže pogodak za pobjedu u sudijskoj nadoknadi.

Govoreći nakon pobjede PSG-a (2:1), Pochettino je ublažio špekulacije koje su nastale nakon što je Messi odbio rukovanje.


"Odlučio sam izvesti Lea kako bih ga zaštitio od mogućih povreda. Predstoje nam važne utakmice i želimo ga zaštititi. Ovo su odluke koje donosimo za dobrobit tima. Svi znaju da imamo sjajne igrače. Imamo veoma kvalitetnu ekipu od 35 igrača. Tada moramo napraviti izbor. Uz 11 koji moraju početi, moramo donositi odluke tokom utakmice. Ponekad se ti izbori isplate, a ponekad ne. Ali zato stojim ispred klupe i razmišljam šta učiniti. I te se odluke moraju donijeti bez obzira na to jesu li uredu ili ne. Sviđalo vam se to ili ne. Poslije mi je Messi rekao da se s tom odlukom slaže", rekao je.

Messi, koji je ovog ljeta napustio Barcelonu kao slobodan igrač, debitovao je za PSG protiv Rennesa prošlog mjeseca.

PSG je ove sezone nastavio niz bez poraza u Ligue 1 i prvi je na tabeli nakon prvih šest ligaških utakmica.

Pochettinova ekipa se vraća u akciju već u srijedu na utakmici Ligue 1 protiv Metza na stadionu Saint-Symphorienu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.