x

Zenica

Podlegao Zeničanin ranjen u pucnjavi!

Zeničanin Jasmin H. koji je ranjen u pucnjavi u zeničkom naselju Jalija podlegao je povredama. Broj policijske ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su u svim dijelovima Zenice, te tragaju za akterima pucnjave.

Podsjetimo, očevidac za “Avaz”: Čula su se tri pucnja, vrisak, pa nova tri pucnja. Iz policije nam je potvrđeno da je ranjen 38-godišnji J. H. koji je životno ugrožen.

Sve raspoložive ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona su na nogama i tragaju za akterima pucnjave koja se dogodila u zeničkom naselju Jalija, gdje je ranjena jedna muška osoba.


Jedna osoba je usljed zadobivenih povreda prevezena na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.

-Policija je na nogama i na više lokacija traga za osobama koje su učestvovale u pucnjavi - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Iz policije nam je potvrđen identitet povrijeđenog Zeničanina - radi se o J.H. (38), koji je životno ugrožen

Ekipa “Avaza” neposredno nakon ove pucnjave bila je na licu mjesta. Zatječemo Zeničanina koji je svjedočio ovom obračunu. Naime, svega nekoliko metara ispred njegovog prozora odvijala se drama.

-Razgovarao sam sa snahom na telefon, kada sam čuo da su ispaljena tri pucnja. Istrčao sam, bos. Zatim se čuo vrisak, a potom još tri pucnja - priča nam on.


Odmah je, kaže, prišao muškarcu koji je ležao u lokvi krvi.

-Vidio sam da je ranjen u predjelu leđa i pluća. Doktor iz susjedne zgrade pozvao je hitnu, drugi komšija je donio vodu, a odmah je došla i policija - govori on.

Ističe da su se neposredno prije pucnjave na košu igrališta igrala djeca, a samo što su se razišli uslijedila je drama.

-Kada sam mu prišao, još je disao. Nadam se da će preživjeti - govori nam očevidac pucnjave.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko/
Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.