x

VOZAČI RED BULLA

Podsjećaju ga na legendarni dvojac McLarena: Perez i Ferstapen kao Prost i Sena

Čeko i Maks su dva tigra u istom kavezu, isto razmišljaju, isto jedu, rekao je Perez stariji

Dvojac Red Bulla Serhio Perez (Sergio) i Maks Ferstapen (Max Verstappen) dominiraju ove sezone u Formuli 1, a Perezov otac napravio je zanimljivo poređenje.

Antonio Perez je rekao kako borba Red Bullovog dvojca postaje slična onoj koju su vodili Ajrton Sena (Ayrton Senna) i Alain Prost u McLarenu.

- Čeko (Checo) i Maks su dva tigra u istom kavezu, isto razmišljaju, isto jedu. Obojica pokušavaju "ukrasti" najbrži krug, u kvalifikacijama žele osvojiti pole position, a čak se bore i na slobodnim treninzima - rekao je Antonio Perez.

Ferstapen je trenutno prvi sa 14 bodova više od svog meksičkog kolege. Nizozemac je u tim Red Bull Racinga stigao 2016., pet godina prije Pereza.

- Ferstapen još uvijek ima nekoliko hiljadinki prednosti. Na teškim stazama su podjednaki. Čeko se budi sa saznanjem da je u timu koji je na prvom mjestu, kao i da biti drugi zapravo znači biti prvi gubitnik.

Kada je ranije završavao deseti, to je bilo čudo. Mislim da će on ostati u Formuli 1 još deset godina i vjerujem da će postati svjetski prvak - poručio je Antonio Perez.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.