x

Podsjećamo: Skidanje šminke prije spavanja čuva ljepotu i mladolikost kože

Skidanje šminke prije spavanja može uveliko da doprinese ljepoti i mladolikosti vaše kože, zato ne preskačite ovaj beauty ritual...

Ako niste baš od onih koje redovno skidaju šminku sa lica prije spavanja, zbog ovih pet razloga biste trebali promijeniti te navike:

Sprečavanje akni

Akne nisu problem samo kod tinejdžera, već i kod odraslih ljudi. Zapravo, akne se mogu vratiti ako ne operete lice, jer će zatvorene pore dovesti do pojave bubuljica i upala. Ako patite ili ste patili od akni, upotrijebite posebno bezuljno sredstvo za odstranjivanje šminke i micelarnu vodu kako biste ga isprali.


Odložen proces starenja

Naučno je dokazano da se svako veče vaša koža regeneriše. Ako nije čista, brže će stariti. U tom slučaju, nećete moći da izbjegnete opuštenu kožu, a bore će se pojaviti prije nego što možete zamisliti.

Hranite lice

Ćelije kože regenerišu se brže noću, zato pomozite vašoj koži u tom procesu, uklonite šminku, a zatim aplicirajte hidratantnu kremu sa antioksidansima. Osim toga, imajte na umu da je korištenje šminke visokog kvaliteta od vitalnog značaja za vašu kožu. Loš kvalitet šminke može oštetiti vašu kožu i dovesti do ozbiljnih problema.


Borba protiv alergija

Vaša koža može biti sklona alergijskim reakcijama, čak i ako nikada niste primijetili nikakve vidljive simptome. Spavanje sa šminkom može uzrokovati ekceme i druge ozbiljne zdravstvene probleme. Simptomi se ne pojavljuju odmah, ali ako ne uklonite šminku prije spavanja, uskoro ćete primijetiti crvenilo, peckanje i svrab.

Sprečavanje tamnih podočnjaka

Ukoliko često ostavljate šminku na licu, koža ispod vaših očiju uskoro će postati tamnija. Vaše oči i područje oko njih neće izgledati zdravo i svježe ukoliko veče prije odlaska u krevet zaboravite da skinete ostatke šminke sa svog lica.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.