x

Vrh ponuda

Pogledajte kako izgleda Audi R8 sa svim opcionim dodatcima

Jedan od najatraktivnijih modela u Audijevom izložbenom prostoru u Neckarsulmu zasigurno je plavi R8 V10 Plus koji je opremljen svim dodacima koje Audi Sport nudi u katalogu opcione opreme "Performance Parts“.

Audi R8 V10 Plus jedan je od posljednjih supersportskih automobila koji pokreće atmosferski benzinski motor, a inžinjeri odjela Audi Sport u centralno smještenu 5,2-litarsku V10 konfiguraciju, kojoj ne pomaže mehanički kompresor ni turbopunjač(i), uspjeli su „ugurati“ 610 konjskih snaga i 560 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je na kraju dovoljno da Audijev dvosjed (koji razvija 330 km/h) od 0 do 100 km/h stiže za 3,2 sekunde.


Za kupce koji su spremni izdvojiti više od početne cijene modela R8 V10 Plus (196.000 eura) Audi Sport je pripremio nekolicinu opcionih dodataka koji su prošle godine predstavljeni u katalogu "Performance Parts“, a primjerak u Audijevom izložbenom prostoru koji se nalazi u sjedištu kompanije u njemačkom gradu Neckarsulm pokazuje kako izgleda R8 sa svim ponuđenim opcijama.


Pored karoserijskih dodataka koji asociraju na trkaći model R8 GT4 i usput nude znatno bolje prijanjanje pri velikim brzinama, automobil je opremljen višestruko podesivim ovjesom, crnim 20-inčnim aluminijskim felgama (osam kilograma lakše od standardnih) na kojima su gume dimenzija 245/30 naprijed i 305/30 nazad.


Promjene u unutrašnjosti uključuju novi alkantarom obložen upravljač, a od karbona su (pored ostalog) i poluge za upravljanje 7-stepenim automatskim mjenjačem.


I dok u Audiju, kako stvari sada stoje, ne razmišljaju o trećoj generaciji modela R8, u odjelu Audi Sport uveliko testiraju posljednju iteraciju na temu aktuelne generacije koja bi se kao model R8 GT uskoro mogla ponuditi u brojčano ograničenoj ediciji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.