x

o njoj se priča

Pogledajte kako je transrodna Zvezda Granda izgledala dok je bila muškarac! (Foto)

Alina Juhart iz Maribora pojavila se u pjevačkom takmičenju "Zvezde Granda" i privukla veliku pažnju javnosti.

Osim svojim specifičnim vokalom, publiku je osvojila i priznanjem da je transrodna osoba.

U velikoj ispovijesti koju je dala za "Grand Online", Alina je pričala o tome koliko joj je bilo teško da se nosi sa time što je drugačija, ali i zbog čega nikada nije odustala od sebe.


"Ja čak ponekad zaboravim da sam nešto drugačija, prosto toliko doživljavam i živim svoju ženstvenost da ponekad zaboravim", rekla je ona.

Borba sa sobom dugo je trajala, a proces prihvatanja nije bio lak. Alina je prihvatila sebe tek kada je postala žensko, kako se oduvijek i osjećala. Prvog osjećaja kad je spoznala sebe i dan danas se sjeća, a priznaje da nije bilo lako da prizna okolini da je zapravo žena.


"Mislim da je to bilo još kad sam bila djevojčica, ali to je proces, pa i dan danas posumnjam u sebe. Znate, to nije lak život. Ponekad kad šetam ulicom, ljudi me gledaju, pa onda čuju glas, a ja moram da objasnim ljudima. Meni ništa nije teško, ali prije svega želim da pokažem da sam normalna žena koja voli da se ljubi, grli, da voli i živi život punim plućima", ispričala je ona za "Grand Online".


Alina je na sceni pokazala da zrači se.sepilom i pozitivnom energijom, te da joj haljina odlično pristaje, a opisala je i kako je izgledalo kada je prvi put obukla haljinu.

"Ja sam imala haljine kod kuće, još prije deset godina sam ih oblačila, ali javno i prvi put je to bilo prije četiri godine u Splitu. Tad sam osjetila potrebu da ponesem haljinu i tad sam procvjetala i od tad ne skidam haljine. Ne nosim pantalone, ne nosim farmarice, ništa, uvijek haljine, ne mogu bez njih više", rekla je ona.


Mnogi bi pomislila da je Alina na sebe imala estetske intervencije, međutim istakla je da nije ništa radila na sebi.

"Ništa vještačko nemam, ništa nisam uradila, volim da budem prirodna, da imam prirodnu boju kosu. Ne osuđem ništa, mišljenja sam da svaka osoba sa svojim tijelom može da radi šta želi", rekla je ona.

Alina sada izgleda kao prava dama, a kako je ranije izgedala možete pogledati kroz fotografije u tekstu i ispod:

.

.

.

.

.

.

Izvor: Stil Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.