x

političari dominirali

Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom prve noći SFF-a! (Foto)

Sinoć  je u 19:30 otvoren crveni tepih ispred Narodnog Pozorišta u Sarajevu. Uoči svečane ceremonije otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala njime su prošetale brojne poznate ličnosti među kojima su se istakli političari.

Crvenim tepihom koji je uslijedio nakon svečanog prijema na Festtivalskom trgu prošetale su brojne poznate ličnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Ispred Narodnog pozorišta prošetali su: premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik stranke Narod i pravda Dino Konaković, zastupnik u Parlamentu Doma naroda BiH Denis Bećirević, zastupnica Naše Stranke Sabina Ćudić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.


Fadil Novalić sa suprugom

Tu su bili i visoki predstavnik Christian Schmidt, federalni zastupnik SDP-a Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Paralmenta Federacije BiH Irfan Čengić.


Dino Konaković sa suprugom Dalijom

Direktor festivala Jovan Marjanović sa suprugom Šejlom Kamerić pozirao je fotografima na crvenom tepihu uoči otvorenja festivala, a nakon njega njime su prošetali i ukrajinski reditelj Sergej Loznitsa koji je nagrađen Počasnim Srcem Sarajeva.


Jovan Marjanović, direktor SFF-a



Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić


Edin Forto sa suprugom

.


Maja Čengić i Danko Delibašić

.

.

.

Foto: Tea Senič/Ekskluziva
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.