x

Stiže trio sa finala

Pojačanja za SAD neposredno pred start turnira

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država će u susretu sa Francuskom na otvaranju košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju biti u punom sastavu.

Selektoru Greggu Popovichu na raspolaganju će konačno biti igrači koji su igrali NBA finale, pa će se protiv Francuza na parketu naći i Devin Booker, Khris Middleton i Jrue Holiday.

Ovaj trio će privatnim letom iz Seattlea otputovati za Japan, a očekuje se da će stići u subotu i priključit će se timu.

Popovich još uvijek ne zna hoće li ih i u kojoj mjeri koristiti već u prvom meču s obzirom na to da će košarkaši stići dan prije početka turnira.


"Ne znam u kojoj mjeri ću ih koristiti. Pokušavam biti fleksibilan. Možda će biti spremni za utakmicu, možda bismo ih trebali koristiti samo prvo poluvrijeme. Ne znam još", rekao je Gregg Popovich o dolasku trojice novih košarkaša.

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju otvara u nedjelju.

Prvi rival najvećeg favorita za zlatnu medalju je selekcija Francuske, a nakon ovog meča Amerikancima slijede dueli sa Iranom (28. juli) i Češkom (31. juli).


U rosteru SAD-a za Olimpijske igre su ovi igrači:

Bam Adebayo, Devin Booker, Kevin Durant, Jerami Grant, Draymond Green, Jrue Holiday, Keldon Johnson, Zach LaVine, Damian Lillard, JaVale McGee, Khris Middleton i Jayson Tatum.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.