x

ŠOK U NOVOM PAZARU

Pojavila se i treća Zukorlićeva žena, došla s papirom da traži nasljedstvo! Evo ko je ona!

Pokojni muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasledstva, nezvanično saznaje Kurir.

- Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je cijeli Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, spominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine pokojnog muftije, piše Kurir.


Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika - kaže izvor iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, odnosno da je za svijet i dalje djevojka, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

On dodaje da sad po gradu kruže dvije oprečne priče.


- Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, nit su imali djece, pa nema šta da traži u ostavinskoj deobi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno - u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila - kaže naš sagovornik.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti. Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a takođe i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres.


Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak pominjao i "mercedes S 320" od 85.000 eura, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosječna.

- Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991,, iste godine kada je Zukorlić dobio kćerku sa Umejom. Takođe, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je poslije Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame - kaže naš izvor.


Podsjetimo, Zukorlićeva prva žena, s kojom je izrodio četvoro djece, Palestinka je Umeja, a druga priznata po šerijatskim zakonima Elma Elfić Zukorlić, s kojom je, takođe, ima četvoro nasljednika. U ovu već komplikovanu priču punu skandala, koja je poslije muftijine iznenadne smrti 6. novembra 2021. prerasla u pravu sagu zabiberenu sukobom Usamea s maćehom Elmom, umiješala se i Belkisa dodajući primjese sapunice. I slučaj sad dobija obrise turske serije...

KO JE BELKISA CRNOVRŠANIN:

- rođena 1991. u Novom Pazaru

- potiče iz starogradske porodice

- nakon OŠ "Stefan Nemanja" završila srednju Ekonomsko-trgovinsku školu u Novom Pazaru


- od 2010. do 2014. studirala, a zatim i diplomirala kao pedagog-vaspitač na univerzitetu u Novom Pazaru

- nakon osnovnih studija upisala master studije na istom departmanu

- od pete godine do kraja osnovne škole pohađala mekteb u Melajskoj džamiji u Novom Pazaru

- nakon završetka četvrtog stupnja vjerske pouke, položila učenje Kurana na arapskom jeziku pred komisijom Mešihata islamske zajednice u Srbiji

- podaci iz teksta Revije Sandžak iz 2017.


Kurir je pokušao da stupi u kontakt s Belkisom posredstvom broja telefona, za koji je iz nekoliko izvora potvrđeno da je njen važeći. Međutim, mlađa ženska osoba, koja se javila, poslije  predstavljanja da su iz Kurira tvrdila je da je u pitanju pogrešan broj. Interesantno, poslije tog poziva Belkisa je na svom Instagram nalogu, koji je inače zaključan, promijenila naslovnu fotografiju tako da joj se više ne vidi lice, već figura s leđa.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.