x

tragedija na cetinju

Policija navodno pregovara sa spasiocem sa Cetinja? Nagovaraju ga da se preda nakon što je presudio Boriloviću!

Na Cetinju je juče Vuk Borilović usmrtio 11, a ranio šest osoba, a u daljem pohodu na žrtve ga je spriječio Neno K.

Prema nezvaničnim informacijama u toku su navodno pregovori između Nena K. i policije da se preda, nakon što je poslije ispaljenog metka otišao sa lica mjesta, prenosi crnogorski Standard.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja pir je trajao oko 45 minuta do sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.


Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca, dugo vremena krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića, uspio je da priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega, piše Standard.


U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremeno ili neposredno predstojeći protivpravni napad.

U ovom članu se i dodaje da počinilac, koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može se i osloboditi od kazne.

Podsjećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio 11 osoba među kojima i dva dečaka od osam i jedanaest godina.

.

.

.

.


Kurir.rs/Standard

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.