x

Pomor favorita u Montrealu, ispao prvi nositelj

Srijeda je bila vrlo loš dan za najbolje rangirane tenisače na ATP Masters 1000 turniru u Montrealu, gdje su već u prvom nastupu svoj put završili prvi, drugi, treći i peti nositelj, Rusi Medvedev i Rubljov, Španjolac Alcaraz i Grk Tsitsipas.

Prvo je Amerikanac Tommy Paul svladao ovogodišnjeg umaškog finalistu i četvrtog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza, koji je nakon osvajanja prvog seta poveo sa 4-1 u drugoj dionici te propustio meč-loptu kod vodstva 7-6 u ‘tie-breaku’. Paul je na kraju slavio sa 6-7 (4), 7-6 (7), 6-3 i u osmini finala će igrati protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića koji je s uvjerljivih 6-3, 6-2 svladao Rusa Karena Hačanova.

Nakon Alcaraza turnir je završio i za prvog tenisača svijeta te branitelja naslova na kanadskom Mastersu Danila Medvedeva, koji je također osvojio prvi set u dvoboju protiv Australca Nicka Kyrgiosa. No, finalist ovogodišnjeg Wimbledona i pobjednik prošlotjednog turnira u Washingtonu, nastavio je svoj pobjednički niz preokrenuvši događaje u drugom i trećem setu, u kojem je od 2-2 nanizao četiri gema za pobjedu 6-7 (2), 6-4, 6-2. Pritom valja istaknuti da je Medvedev imao samo dvije prilike za ‘break’ i da je Kyrgios obje spasio.


U noćnom dijelu programa svoj su put završili treći i peti nositelj, Grk Stefanos Tsitsipas i Rus Andrej Rubljov.

Prošlogodišnjeg polufinalistu Tsitsipasa zaustavio je britanski kvalifikant Jack Draper (ATP – 82.) svladavši petog tenisača svijeta sa 7-5, 7-6 (4). U svom prvom nastupu na kanadskom Mastersu 20-godišnji Draper je stigao do najboljeg rezultata na Masters 1000 turnirima, na kojima je do Montreala imao samo jednu pobjedu iz Miamija ove godine.


Stopostotan učinak Britanac u drugom kolu upotpunio je Daniel Evans (ATP – 39.) koji je sa 6-4, 6-4 nadigrao osmog tenisača svijeta i polufinalistu prošlotjednog turnira u Washingtonu Andreja Rubljova.

Svi mečevi osmine finala na rasporedu su u četvrtak i u noći na petak po srednjoeuropskom vremenu. Marin Čilić i Tommy Paul će igrati četvrti meč na terenu Rogers, drugom po veličini u teniskom kompleksu u Montrealu, gdje će program započeti u 12 sati po lokalnom, odnosno 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. Očekivani početak tog dvoboja je oko ponoći po hrvatskom mjerenju vremena.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.