x

Neobična ponuda

Popust u hotelu za porodice bez mobitela

Godišnji odmor trebao bi biti vrijeme za nas i porodicu, ali često nam to vrijeme ukradu mobiteli i ostali omiljeni uređaji

Nedavno istraživanje američkog lanca hotela Wyndham pokazalo je kako 54 posto djece smatra da njihovi roditelji prečesto gledaju u svoj mobitel, dok se njih 32 posto osjeća nevažno jer im je pažnja roditelja uskraćena zbog mobitela, piše Večernji.hr.

Zbog toga je ova grupa hotela pokrenula inicijativu za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena pa će porodice koje se tokom odmora odreknu mobitela dobiti popust, piše Independent.

Ideja se pojavila kada je hotelsko osoblje primijetilo na koji način tehnologija utiče na kvalitetno vrijeme koje gosti provode zajedno kao porodica.

- Vidjeli smo roditelje kako trče na konferencijske pozive u predvorje, a neki hoteli morali su naručiti dodatne ležaljke uz bazene, jer gosti manje plivaju, a više surfaju na mobitelima - rekla je direktorica marketinga Noelle Nicolai.

Gosti koji se odazovu inicijativi dobit će kutiju za zaključavanje svojih mobitela, koja se neće moći otvoriti sve do kraja njihovog odmora. Na kutiji je timer koji će odbrojavati vrijeme.

Dio plana je i da se porodicama daju dodatne deke kako bi u sobama djeca mogla izgraditi "tvrđave", a gosti koji se drže dogovora dobit će pet posto popusta. 


(Faktor)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.