x

Zenica

Poraz ragbijaša BiH od Kipra na Kamberovića polju! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Posljednji susret u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Konferencije 1-Jug u ragbiju XV, za sezonu 208/19. godinu bosanskohercegovačka ragbi reprezentacija odigrala je danas na Kamberovića polju.

Izabranici selektora Ermina Mušinovića poraženi su u posljednjim trenutcima susreta od selekcije Kipra sa 22:23. Poluvrijeme je bilo 12:15 za goste.

Bila je ovo teška i neizvjesna utakmica do samog kraja. Gosti su bolje otvorili meč i u prvih 25 minuta imali su prednost 0:10. Poenima Kadića i Petrušića naša reprezentacija je izjednačila na 10:10. Do kraja prvog dijela Kipar uspješniji i na odmor se odlazi sa 12:15 za goste. Nastavak donosi bolju igru našeg tima. Bisić je izjednačio na 15:15.

Deset minuta prije kraja Gafurović donosi prednost za BiH od 20:18, a nakon pretvaranja Bisića bilo je solidnih 22:18. Gosti u sudijskoj nadoknadi uspjevaju upisati kazneni skor za konačnih 22:23. Najefikansiji u bh. timu bio je Mahir Bisić sa sedam, dok su Kadić, Petrušić i Gafurović upisali po pet poena. Ovom pobjedom Kipar je uspio obezbjediti opstanak u Konferenciji 1-Jug, dok naša reprezentacija seli u niži rang takmičenja odnosno Konferenciju 2-Jug.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.