x

Poražavajuća statistika za Asmira Begovića: Gori je samo Jordan Pickford

Bivši bh. reprezentativac Asmir Begović trenutno je pred angažmanom u Everton.

Begović je prešao ljekarske preglede i treba ubrzo i zvanično da postane član Evertona, što će mu biti još jedan izazov nakon što je branio za Portsmouth, Stoke, Bournemouth, Chelsea, Milan...

Begović je prošle sezone bio odličan na golu Bournemoutha koji nije uspio na kraju kroz doigravanje da izbori povratak u najjači rang engleskog fudbala.


Iako ga je željela italijanska Genoa, Begović se odlučio na ostanak u Engleskoj i branit će na golu Evertona. Prema svemu sudeći, bit će rezerva engleskom reprezentativcu Jordanu Pickfordu, a na Goodison dolazi kao slobodan igrač jer je ostao bez ugovora s Bournemouthom.

Ono što može posebno da brine navijači Evertona je jedan podatak koji je objavila stranica specijalizovana za nogometnu statistiku, Whoscored.com, a koji kaže da su upravo Pickford i Begović golmani s najviše napravljenih grešaka koje su direktno vodile do gola u korist protivnika.


Statistika se zasniva na brojevima od sezone 2017/18 u Premier ligi. Pickford je 12 puta "poklonio" gol rivalu, dok je Begović drugi na ovoj nepopularnoj listi za golmane sa 10 direktnih grešaka koje su omogućile rivalu da dođe do gola.

Ipak, unatoč ovim podacima, Pickford je izuzetno talentovan, a Begović iskusan golman i obojica posjeduju kvalitet, a novi menadžer Karamela da bi Rafael Benitez nastojat će da obojici da priliku. Begović bi trebao dobijati šansu u nekim kup utakmicama i onda kada Benitez osjeti da je za Pickforda bolje da ne bude na golu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.