x

Porodica radnice iz Travnika: Amela je umrla od srčanog udara, imala je normalne uvjete rada!

Vijest o smrti devetnaestogodišnje Amele Mahalbašić iz Turbeta kod Travnika, koja je bila uposlenica fabrike Fortitudo Travnik, jučer je potresla Bosnu i Hercegovinu. Njen brat Amel Mahalbašić je kazao da je Amela doživjela srčani udar te da je na poslu imala normalne uvjete rada.

Amela sa porodicom

U javnosti su se jučer pojavile informacije kako je Amela zatražila pomoć ljekara zbog smrzavanja tokom rada u fabrici, a iako se sumnjalo da je uzrok smrti hladnoća, odnosno loši uvjeti na poslu, iz policije su demantirali navode, kazavši da je riječ o prirodnoj smrti.

 

``Posljednjih nekoliko mjeseci Amela se žalila na otežano disanje prilikom hodanja, a u posljednje dvije ili tri sedmice je spominjala da se često umara. Nije išla ljekaru, jer nije smatrala da je nešto ozbiljno``, kazao nam je Amelin brat Amel i dodao da je Amela u fabrici radila od juna prošle godine.

 

Ispričao nam je da je netačna informacija da je Amela imala otežane uvjete rada na poslu te da je radila u normalnom okruženju.

 

``Uvjeti rada su bili normalni, radim u kompaniji koja je pored njene, tako da znam. Obje kompanije imaju grijanje, a njena ima desetine presa koje rade na paru, tako da je u tom prostoru konstantno toplo``, pojasnio je brat preminule Amele.

 

Naveo je također kako niko od ostalih radnika jučer nije tražio ljekarsku pomoć i žalio se na smrzavanje tokom rada.

 

``Niko se nije žalio. U 6:45 sati sestra je doživjela srčani udar, a u 7:40 sati svi radnici su bili kući. Dobili su slobodan dan zbog šoka koji su doživjeli``, ispričao je Amel Mahalbašić.

 

Ranije su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUPSBK) kazali da je radnica došla na posao te da je nakon što joj je pozlilo prevezena u bolnicu gdje je preminula prirodnom smrću.

 

Dženaza-namaz preminuloj Ameli Mahalbašić i ukop bit će obavljeni danas na mezarju u Vlahovićima u mjestu Turbe kod Travnika u 12 sati i 30 minuta.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.