x

PORODIČNA TRAGEDIJA KRAJ TUTINA: Otac napao majku, sin ga zaklao i pobjegao!

U selu Pope kod Tutina je ubijen Sabro T.(45), žitelj ovog sela. Njega je, nakon kraće svađe i tuče, nožem zaklao sin Damir (19) koji je u bjekstvu. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ubijeni Sabro T. bio je alkoholičar i često je maltretirao suprugu i druge članove svoje porodice. Zbog njegovog porodičnog nasilja više puta morala je da interveniše i policija...

Sabro je juče, dok je u pijanom stanju jahao svog konja, pokušao da pregazi suprugu Zehru koja se u posljednjem trenutku sklonila i izbjegla teško povređivanje. Kada je to vidio njihov sin Damir, najprije se posvađao sa ocem, a zatim je u dvorištu ispred kuće došlo i do tuče.

 

Damir je potom utrčao u kuću, odakle se vratio sa nožem u rukama i ponovo se sukobio sa pijanim ocem. U hrvanju na zemlji, Damir je potegao nož i sječivom je bukvalno prerezavši mu grkljan, zaklao svog oca, a potom je pobjegao u nepoznatom pravcu.

 

Teško ranjeni Sabro uspio je, dok je krv šikljala iz vrata, da stane na noge, ali je odmah pao i na licu mjesta preminuo. ijelio događaj posmatrale su njegove supruga i snaha koje su tokom uviđaja, koji su obavili predstavnici Područne policijske uprave u Novom Pazaru i Višeg tužilaštva u ovom gradu, dale izjavu istražnim organima.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.