x

Potvrđeno

Porodila se Alisa Mutap Ramić!

Alisa Mutap - Ramić, bivša djevojka ubijenog mladića Dženana Memića, kojoj su sudi u Sudu Bosne i Hercegovine zajedno s njenim ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe, porodila se u Sarajevu, potvrđeno je portal Radiosarajevo.ba.

Iz toga razloga nastavak suđenja u ovom procesu na čekanju, a ranije je portal Radiosarajevo.ba pisao da bi upravo zbog poroda Alise Mutap - Ramić, suđenje moglo biti odgođeno na neodređeno vrijeme.

"Prema informacijama koje imamo, suđenje će biti nastavljeno tek pred Novu godinu", potvrđeno je.


Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, 9. jula podiglo optužnicu protiv pet osoba te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

Optužnica je podignuta protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise Ramić (ranije Mutap), bivše djevojke stradalog Memića, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.


Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih ozljeda je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

.

Izvor: Radiosarajevo 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.