x

Porsche i Audi pripremaju ulazak u F1 2026.

Njemački proizvođači automobila Audi i Porsche pripremaju ulazak u svijet formule 1 od 2026., otkrio je u ponedjeljak glavni operativac Volkswagenove grupe Herbert Diess, prenosi britanski BBC.

Dobri poznavatelji zbivanja u svijetu formule 1 povezuju Porsche s Red Bullom, momčadi aktualnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena, dok bi Audi ušao samostalno, kupnjom neke od aktualnih momčadi. Navodi se da su predstavnici Audija već razgovarali s predstavnicima McLarena, Saubera, Aston Martina i Williamsa.

U Volkswagenu već dugi niz godina postoji težnja za ulaskom u svijet formule 1, ali ona nikada nije materijalizirana. No, čini se da će sada, preko svojih pridruženih članova, doista ući u oktanski cirkus, iako su mišljenja u Upravnom odboru kompanije podijeljena. No, šefovi Porschea i Audija, koji su najveći generatori zarade unutar kompanije, tvrde da ulazak u formulu 1 ne bi bio trošak, već dodatni izvor profita.


“Jednostavno vam nedostaje argumenata protiv toga”, izjavio je Diess tijekom događaja u Wolfsburgu, gdje se nalazi sjedište tvrtke.

Diess je dodao da je Porsche konkretniji u svojim planovima od Audija, ne navodeći detalje za takvu tvrdnju.


Porsche bi s Red Bullom radio na razvoju motora koji bi zadovoljavao nove zadane standarde i bio ugrađen u bolid za 2026., a momčad bi nosila ime Red Bull-Porsche.

I Porsche i Audi žele sudjelovati u razvoju novih, hibridnih pogonskih agregata.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.